Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Policija izradila fotorobot napadača na Pukanića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je izradila fotorobot napadača na Ivu Pukanića i nastavlja intenzivnu potragu za njime, priopćili su iz zagrebačke policije.

Fotorobot je upućen svim policijskim upravama, no policija ga ne želi dati u javnost i to u interesu što bržeg uhićenja počinitelja, kako su objasnili.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Policija objavila fotorobot ubojice Ive Pukanića Slika nije dostupna Objavljen fotorobot napadača na Ivu Pukanića

Podsjetimo, U Ilici je u oko ponoći u noći sa srijede na četvrtak došlo do pucnjave pred zgradom u kojoj živi Ivo Pukanić.
 
Glasnogovornik ravnateljstva policije Krunoslav Borovec rekao je da je najvjerojatnije riječ o pokušaju ubojstva ali da će o svim pojedinostima javnost izvijestiti zagrebačka policija.

Nepoznati počinitelj je oko 23,50 sati u Ilici pokušao usmrtiti Pukanića koji se, prema vlastitoj izjavi, vraćao u svoj stan u Ilici kada mu je u susret došao nepoznati muškarac koji je iz vatrenog oružja u njegovom pravcu ispalio hitac koji ga je u svojoj putanji promašio i pogodio izlog trgovine.

Pukanić je potom otrčao prema obližnjoj zgradi i iz ruksaka izvadio svoj pištolj koji legalno posjeduje. U zrak je ispalio dva hica kako bi zastrašio atentatora koji je potom pobjegao.

Borovec nije želio odgovoriti sumnja li policija na nekoga.

IPI osudio napad 

Međunarodni novinarski institut i Medijska organizacija jugoistočne Europe najoštrije su osudile pokušaj atentata na izdavača Nacionala Ivu Pukanića.

SEEMO je 'vrlo uznemiren' napadom, priopćio je glavni tajnik te organizacije Oliver Vujović.

Hrvatske bi vlasti morale poduzeti sve kako bi pronašle odgovorne za taj zločin i privele ih pravdi. SEEMO je pozdravio odluku nadležnih hrvatskih vlasti da Pukaniću pruže zaštitu 24 sata na dan. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene