Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u Osijeku

Policija hicima pokušala zaustaviti podivljalog muškarca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog sumnje da je počinio kaznena djela napada na službenu osobu, nanošenja teških ozljeda u pokušaju te uništenja i oštećenja tuđe stvari, nad 31-godišnjim Osječaninom policija provodi istragu, izvijestila je osječko-baranjska Policijska uprava.

Kako je rečeno, policajci su nad osumnjičenikom uporabili sredstva prisile - vatreno oružje, tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje. Osumnjičenoga 31-godišnjaka tereti se da je 9. siječnja u 16,20 sati 65-godišnjega oca udario letvom po glavi i lakše ga ozlijedio, nakon čega se udaljio. Osumnjičenik je osobnim automobilom prilikom mimoilaženja namjerno udario u bok službeno policijsko vozilo koje je dolazilo na intervenciju. Kad se zaustavio na raskrižju, policajci su krenuli za njim i pokušali ga zaustaviti, ali on se oglušio na njihovu zapovijed da iziđe iz vozila i krenuo je na njih automobilom. I nakon opetovanog poziva da stane ili će oni pucati, osumnjičenik se opet oglušio, zbog čega je jedan policajac iz vatrenog oružja ispalio dva hitca u zrak, a zatim i u vozilo. Policijski službenici spasili su se skokom u stranu od jurećeg automobila koji se nastavio kretati te probio obližnju rampu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas u Vrbovcu Udomili osobe s mentalnim poteškoćama pa ih pretvorili u robove: Tukli ih, zaključavali po noći, tjerali da rade Ilustracija Slično ropstvu Useljavanje u stan s muškarcem bilo je početak pakla: Iz straha za svoj život pristala je na prostituciju, trpjela zlostavljanje

>> Osijek: Uhićen osumnjičenik za silovanje i bludničenje

Osumnjičenik je ostavio vozilo i nastavio pješice, a ubrzo su ga sustigli pripadnici interventne policije osječko-baranjske Policijske uprave, koji su ga uz uporabu tjelesne snage i sredstava za vezivanje uhitili i doveli u policijsku postaju, gdje je u tijeku kriminalističko istraživanje. Protiv Osječanina, koji je bio pod utjecajem alkohola od 1,74 promila, podnesen je i optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Policijski službenici i osumnjičeni nisu ozlijeđeni. Uporaba sredstava prisile nakon utvrđivanja činjeničnog stanja ocijenjena je opravdanom, a nakon dovršenoga kriminalističkog istraživanja osumnjičenik će uz kaznenu prijavu biti doveden u Istražni centar osječkoga Županijskog suda.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene