Obavijesti Video Pretražite Navigacija
USKOK PODIGNUO OPTUŽNICU

Policajci zaustavljali vozače i naplaćivali veće kazne pa razliku spremili u džep, a domogli su se i - mobitela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK je nakon provedene istrage pred Županijskim sudom u Osijeku podigao optužnicu protiv petorice hrvatskih državljana zbog zlouporabe položaja i ovlasti te primanja i davanja mita. Trojica su prometni policajci koji su uzimali novac od prekršitelja.

Trojica policajaca, navodi USKOK, radila su od 6. ožujka 2019. pa do 5. siječnja 2020. u postaji prometne policije Slavonski Brod. Bili su zaduženi za nadziranje sigurnosti cestovnog prometa, pri čemu su se koristili i presretačima. No pritom su zloporabili svoje ovlasti. 

Pročitajte i ovo Potraga za Dankom još traje Za 30 dana Tužiteljstvo traži produljenje pritvora osumnjičenima za ubojstvo Danke Arian Najveća organizirana potraga "Našli smo otiske stopala, ali nakon svega..." Potresne riječi policije koja danima traga za nestalim Arianom

Kako navodi USKOK, policajci su pratili vozače koji su se kretali dionicom autoceste u blizini Slavonskog Broda, a kada bi uočili da su počinili prekršaj, predočili su im da su kazne za počinjenje prekršaje znatno veće nego što su uistinu bile i naplaćivali su više kazne no što su vozači uhvaćeni u prekršaju stvarno trebali platiti. Razliku između stvarne i naplaćene kazne optužena policijska trojka zadržavala je za sebe.

Dvojica od trojice policajaca optužena su i da su 24. listopada 2019. vozeći se u presretaču zaustavila dva vozača, četvrtookrivljenog i petookrivljenog, koji su vozili jedan za drugim. Kazali su im da su vozili prebrzo te su ih htjeli kazniti. Pokušavajući dogovoriti manju kaznu, dvojac uhvaćen u prekršaju policajcima je ponudio da će im preko tvrtke u kojoj rade svakom ishodovati besplatne mobitele.

Policajci su ih tražili da na mjestu svaki plati po 250 kuna, a nakon toga su krajem studenoga 2019. u poslovnici jedne tvrtke u Slavonskom Brodu podigli obećane mobitele.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene