Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavljena akcija 'Rame'

Policajac uhićen i osumnjičen za krijumčarenje ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Operativna akcija 'Rame', koju od sredine prosinca prošle godine provodi Policijska uprava međimurske u suradnji s Policijskom upravom Murska Sobota u Sloveniji, a kojoj je cilj bio otkrivanje osoba koje se bave krijumčarenjem ljudi iz Hrvatske, preko Mađarske, u Sloveniju, nastavljena je novim uhićenjima 22-godišnjeg muškarca iz Murskog Središća te 34-godišnjeg policijskog službenika Policijske postaje Mursko Središće.

'Policijski službenik uhićen je u utorak zbog sumnje da se udružio s osobama koje su krijumčarile strane državljane preko državne granice. Nakon osobne pretrage, te pretrage službenih prostorija koje je koristio, vozila i kuće, policajac je prepraćen u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu', rekao je na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare načelnik Krim policije PU međimurske Darko Dragičević.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Inter usred Rima 'masakrirao' Romu Slika nije dostupna Juventus i Roma ponovo poklekli

Dragičević je dodao kako se trenutno provodi nadzor Policijske postaje u Murskom Središću, ali da se ne očekuju daljnja uhićenja nego evenutalne disciplinske mjere protiv pojedinih službenika. Uhićeni policajac bio je službenik za obradu kriminaliteta u Policijskoj postaji Mursko Središće.

Akcija 'Rama' kulminirala krajem ožujka

Osim policajca uhićen je i 22-godišnjak iz Murskog Središća, također povezan s krijumčarenjem osoba preko državne granice. Dragičević je pojasnio kako se s njegovim uhićenjem čekalo budući da je muškarac bio na liječenju. Višemjesečna akcija 'Rame' kulminirala je krajem ožujka i početkom travnja kada je uhićeno pet osoba iz Murskog Središća i međimurskog naselja Sitnice, te jedna iz Peklenice, povezane sa slučajem krijumčarenja stranih osoba preko državne granice. U sklopu akcije uhićen je i muškarac iz Varaždinske županije koji je bio jedan od glavnih organizatora mreže krijumčarenja stranih državljana.

Međimurska policija izvijestila je i o rezultatima operativne akcije 'Bomboni' u sklopu koje su uhićene tri osobe s međimurskog područja i jedna iz Varaždinske županije zbog preprodaje heroina, amfetamina i marihuane te još jedna osoba iz Zagreba, koja je bila dobavljač droge. Ukupno je u sklopu akcije izvršeno devet zapljena opojnih droga na području Međimurja, dvije u Varaždinskoj županiji te jedna u Zagrebu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene