Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nezaobilazna figura u procesu'

Polančec svjedok u slučaju 'mali maestro'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec u ponedjeljak bi trebao svjedočiti na ponovljenom suđenju bivšem potpredsjedniku Hrvatskog fonda za privatizaciju Ivanu Gotovcu i poduzetniku Svjetlanu Staniću u slučaju 'mali maestro'.

Gotovčeva obrana tražila je Polančecovo svjedočenje jer je bio i predsjednik Upravnog odbora HFP-a i na taj način pretpostavljen Gotovcu. Odvjetnik Ljubo Pavasović Visković smatra da je Polančec 'nezaobilazna figura u ovom procesu' te da je bio upoznat s postupkom privatizacije Dalmacijavina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odluku će donijeti naknadno 'Mali maestro': Vrhovni sud razmatra USKOK-ovu žalbu Slika nije dostupna USKOK-ova žalba 'Mali maestro' idući tjedan na Vrhovnom sudu

>> Mali maestro: Gotovac došao, Stanić se nije pojavio na sudu

Stanića USKOK tereti da je podmitio Gotovca pekom i putovanjem u Monte Carlo i tako ga potaknuo na zloporabu položaja kako bi mu omogućio da mimo tržišnih uvjeta na povoljan način stekne dionice Dalmacijavina i splitskog hotela Bellevuea, tvrtki u vlasništvu HFP-a.

Polanačec nije predlagan za svjedoka u prvom suđenju

Inače, Polančec nije bio predlagan kao svjedok u prvom suđenju Gotovcu i Staniću na kojem su obojica oslobođena USKOK-ovih optužbi za primanje i davanje mita, zlouporabe položaja te poticanje na te zlouporabe od početka 2007. do lipnja iste godine.

Vrhovni sud ukinuo je tu presudu i odredio ponovno suđenje pred novim sudskim vijećem. Ustvrdio je da je zagrebački Županijski sud pogrešno zaključilo da sadržaj telefonskih razgovora, u kojima Gotovac obavještava Stanića o postupku privatizacije Dalmacijavina, nije poslovna tajna te da Gotovac nije zlouporabio položaj, nego je samo prekršio etički kodeks državnih službenika, što nije kazneno djelo. Suprotno zaključku prvostupanjskog suda, Vrhovni sud je utvrdio da se Gotovac jako trudio pomoći Staniću. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene