Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podmićivanje sudaca

Pogledajte za koje zločine se u Hrvatskoj dobije uvjetna kazna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarac koji je pucao u poznatog splitskog ugostitelja i propucao mu obje noge, oteo pjevačicu iz lokala, te je u šumi pokušao silovati, za sve tri navedene stvari dobio je - uvjetnu kaznu na sudu!

Presudu je donio jedan od dvojice splitskih sudaca osumnjičenih da su kriminalcima za tri do deset tisuća eura prodavali niže kazne ili čak slobodu! Našoj redakciji javio se ugostitelj koji sumnja da nije žrtva samo onoga koji je pucao u njega, nego i potkupljivog suca.

Pročitajte i ovo Maja Šupe Narušeno joj zdravlje Potvrđena optužnica protiv sutkinje Šupe: Dobro osmišljenim planom pokušala zamagliti 15000 eura mita Zoran Milanović Poslao poruku biračima Milanović: “Rijeke pravde dolaze, oprat će ovu ustajalu smrdljivu Plenkovićevu močvaru“

Denis Aljinović vodio je godinama poznati ugostiteljski objekt Poljička kuća u Srinjinama kod Splita. Burne noćne zabave nerijetko su i burno završavale a u jednoj je i vlasnik Aljinović završio u lokvi krvi. Slučaj se zbio 2005. godine o čemu smo i mi tada izvještavali. Nakon zatvaranja lokala 46 godišnji vozač kamiona htio je 20-godišnju pjevačicu iz lokala silom natjerati da pođe sa njim. Unković tvrdi da je branio mladu djevojku, a vozač je bijesan pucao u njega automatskom puškom.

Pokazao propucanu nogu, kaže, i danas ima teške posljedice. Nakon pucnjave, ugostitelj je odveden u bolnicu, a Vozač je pjevačicu odveo kamionom u noć. Curu je poslije tukao glavom u staklo i kundakom puške, imala je modrice. Nakon potjere, policija je vozača kamiona uhvatila, a mi smo se tada zatekli upravo na licu mjesta. Vozač je tvrdio da djevojci nije ništa učinio.

Sudac Unković dosudio je da je za ranjavanje, otmicu i bijeg od policije dovoljna uvjetna kazna. Državno odvjetništvo se žalilo na čudnu presudu suca Unkovića, no on je ustrajao. Uskok ovih dana navodi da je sudski dvojac za ublažavanje kazna uzimao od tri do 10 tisuća eura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene