443843
443843
443843
443843
443843

Split: Nevjerojatno drska krađa u restoranu

Nadzorne kamere splitskog ugostiteljskog objekta snimile su drsku krađu.

 
 
 
 
Krađa u Splitu (Screenshot: Corto Maltese)
Krađa u Splitu (Screenshot: Corto Maltese)

Skupina španjolskih turista koji su se s kruzera na kratko iskrcali u Splitu nisu ni slutili da će ih u restoranu u koji su došli predahnuti od šetnje gradom, opljačkati.

Nadzorne kamere restorana Corto Maltese snimile su muškarca koji je na sebi imao košulju dugih rukava i duge hlače, kako s jaknom u rukama prilazi jednom od stolova za kojim se nalazila skupina španjolskih turista. Jedan turist na stolac iza sebe objesio je ruksak koji je lopovu izgledalo kao dobar plijen.

Muškarac koji je ukrao ruksak, primijetio ga je i prije nego je sjeo za svoj stol, a ono što se događalo pomalo podsjeća na crtić 'A je to'. Dok je još stajao iza leđa oštećenih turista, muškarac je proučavao iz kojeg bi kuta bilo najbolje uzeti ruksak, a da ga se ne prijeti. Potom je sjeo i manevrima rukom u kojoj je držao jaknu pokušavao uzeti ruksak. U tom su ga naumu pomalo ometale kretnje drugih gostiju jer očito nije želio da primijete koje su mu namjere.

U splitskoj policiji rekli su nam kako im događaj nije prijavljen, ali budući da je objavljena snimka koja upućuje na počinjenje kaznenog djela policijski službenici provest će istražne radnje i proslijediti slučaj državnom odvjetništvu. 'Snimka je dovoljna za pokretanje istražnih radnji', rekli su u glasnogovorništvu PU splitsko dalmatinske.

Nakon što se uspio domoći torbe, jedan od španjolskih gostiju ustaje sa stolca kako bi zamjenio stolac na kojem je sjedio, a drskom lopovu ruksak pada na pod. On ga jaknom pokušava sakriti kako nitko ne bi vidio da izvodi neobične radnje.

Muškarac iz skupine koji je bio ustao nije primijetio što se sprema njegovom suputniku pa nije ni reagirao na mlataranje jaknom splitskog kradljivca. Nakon što je gost sjeo za stol, lopov je prigrabio ruksak ustao sa stolca i uputio se prema izlazu.

Turisti su tek na izlasku iz restorana shvatili da im nedostaje ruksak u kojem su se nalazile četiri putovnice, dioptrijske naočale, šešir, baterije za mobitel…. i o tome obavijestili osoblje restorana. Uvidom u snimke nadzorne kamere, utvrđeno je kako je ruksak otuđio lopov!

Kako su se Španjolci uskoro morali vratiti na kruzer koji je isplovljavao u neke južnije luke, o ovom je događaju, kaže vlasnik restorana u razgovoru za Dnevnik.hr, telefonskim pozivom obavijestio policiju.

Dodao je kako se turisti pri povratku s kruzerom u Hrvatsku, za nekoliko dana, kada će pristati u Dubrovniku, moraju ondje obratiti policiji.

Ukoliko vam je lopov sa slike poznat, možete se javiti splitskoj policiji.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se