Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera Spice

Podravka: I Zdravko Šestak izašao iz pritvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I Zdravko Šestak, osumnjičeni za malverzacije s dionicama Podravke, koji je jedini ostao u pritvoru, danas je izašao na slobodu.

Šestak je iz zatvora izašao u pratnji supruge i odvjetnika Mate Matića nekoliko minuta prije 17 sati. Odluku o njegovu puštanju iz istražnog zatvora danas je donio sudac istrage Krešimir Devčić. 'Šestakovo puštanje na slobodu zatražio je Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK), nakon što su ispitani svi svjedoci na koje je Šestak ranije mogao utjecati', kazao je Devčić.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i ministri Izbori su sve bliže Plenković otvorio tvornicu tjestenine, poveo i ministre: ''Svatko tko želi raditi, može naći posao'' PR Oglas Podravkin novi vizualni identitet za još jači iskorak na globalnom tržištu

Pojasnio je da je riječ o svjedocima iz Mađarske, zbog čijeg je ispitivanja Šestak ostao u zatvoru duže od ostalih osumnjičenika u aferi Spice. Prije nešto manje od mjesec dana iz Remetinca su izašli bivši čelnici Podravke Darko Marinac, Josip Pavlović i Saša Romac te vlasnik varaždinske tvrtke Fima Milan Horvat.

Zajedno s vlasnikom splitske tvrtke SMS Srđanom Mladinićem, koji je na slobodu pušten početkom ožujka, osumnjičene u aferi Spice tereti se za udruživanje u kriminalnu skupinu koja je raznim novčanim transakcijama pokušala novcem Podravke doći do većinskog paketa dionica te koprivničke prehrambene tvrtke. (T.Š./Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene