Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesavjesan rad u službi

Počelo suđenje SDP-ovom saborskom zastupniku Mariju Mohariću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Općinskome sudu u Čakovcu počelo je suđenje saborskome zastupniku SDP-a i načelniku goričanske općine Mariju Mohariću, optuženom za kazneno djelo protiv službene dužnosti i za nesavjesni rad u službi.

Moharić je izjavio kako se ne osjeća kriv. Tereti ga se da je kao načelnik općine 2006., ispod tržišne cijene i bez procjene Porezne uprave prodao općinski stan, čime je općinu oštetio za 200 tisuća kuna, te da je od 1. listopada 2005. do 1. kolovoza 2006., bez odluke Općinskoga vijeća, nekim zaposlenicima općinske uprave podijelio novčane stimulacije, čime je općinu oštetio za oko 100.000 tisuća kuna.

Moharić je u svojoj obrani, koja je trajala nešto više od jednoga sata, pred raspravnom sutkinjom Renatom Marciuš, govoreći o prodaji, rekao da je stan u centru Goričana kupila bivša općinska HDZ-ova vlast sredinom 90-ih, i to po previsokoj cijeni.

Pročitajte i ovo Ognjen Božović, odvjetnik obitelji ubijene djece - 2 U svojstvu svjedoka Otac ubojice iz beogradske škole došao na sud. Njegov potez duboko povrijedio obitelji ubijene djece OŠ Ribnikar u svibnju je pogodila tragedija Suđenje Otac dječaka ubojice šokirao sve u sudnici: Njegove riječi iznenadile prisutne

>> MIP za skidanje imuniteta SDP-ovcu Mohariću

Stan od dvije stambene jedinice spojene u jednu godinama je bio prazan i propadao je sve dok Općinsko vijeće 2005. nije odlučilo da ga se proda na javnoj dražbi za 146.000 kuna. Za Općinsko državno odvjetništvo sporno je što prije prodaje Moharić kao načelnik nije zatražio procjenu Porezne uprave. To je, ustvrdio je, naknadno zatražio i stan je procijenjen na 150.000 kuna.

Iduće ročište 6. ožujka

Za drugu točku optužbe za nezakonitu isplatu stimulacija za četvero zaposlenika općine rekao je kako je to učinjeno u skladu s općinskim pravilnikom o plaćama i naknadama djelatnika. Dodao je da se pravilnik ne kosi s odredbama Zakona o državnim službenicima i namještenicim u lokalnoj i područnoj samoupravi.

Sljedeće ročište najavljeno je za 6. ožujka, a najavljeno je 20 svjedoka optužbe i obrane, od negdašnjih članova Općinskoga poglavarstva i građevinskog vještaka do bračnog para koji je 2006. godine kupio sporni stan. Mario Moharić bio je načelnik općine od 2001. do 2002. te od 2005. do danas. Na posljednjim parlamentarnim izborima, kao deveti s liste Kukuriku koalicije u III. izbornoj jedinici, ušao je u Hrvatski sabor. Mohariću je 27. siječnja Sabor skinuo zastupnički imunitet. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene