Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u Pakoštanima

POČELO SUĐENJE PERICI Trostruki ubojica vozio automobil 'po kupačima' sa 2.32 promila alkohola

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čudina je kao 23-godišnjak u policajce pucao nakon što su ga oni pokušali spriječiti u pokušaju provale u kiosk. U njih je ispalio stotinjak metaka iz automatske puške nakon čega je osuđen na kaznu zatvora od dvadeset godina.

Zbog obijesne vožnje tijekom koje je automobilom divljao na plaži u Pakoštanima pokraj Zadra i doveo kupače u životnu opasnost, na Općinskom sudu u Zadru počelo je suđenje 43-godišnjem Perici Čudini, trostrukom ubojici iz Pakoštana koji je 25. svibnja 1995. godine u tom mjestu usmrtio trojicu policajaca iz Policijske postaje Biograd, piše Zadarski.hr.

Tužiteljstvo ga tereti da je 14. kolovoza sa 2,32 promila alkohola u krvi opelom vectra ugrožavao pješake i njihovu imovinu, a na suđenje je doveden iz zadarskog istražnog zatvora u kojem je završio nakon divljačkog pohoda na pakoštanskoj plaži zbog sumnje da bi mogao ponoviti kazneno djelo.

Čudina je taj dan u teškom pijanom stanju oko 13.30 sati automobilom namjerno ušao u more među kupače, čime je teško prekršio Zakonske odredbe i tako počinio kazneno djelo obijesne vožnje u cestovnom prometu kojom je ugrozio živote i tijela ljudi.

'Nisam kriv', kazao je Čudina na sudu gdje ga zastupa odvjetnik po službenoj dužnosti Jurica Kvartuč.
Prije pohoda na plažu, Čudina je satima obijesno vozio po Pakoštanima, a kada mu je sve to dosadilo, izašao je iz mora i sjeo u kafić. Upravo u kafiću ga je, nakon dojave, pronašla interventna policija, koju su pozvali ustrašeni mještani s obzirom da je riječ o muškarcu koji je već ubio trojicu policajaca.

Čudina je prije dvadeset godina kao 23-godišnjak u policajce pucao nakon što su ga oni pokušali spriječiti u pokušaju provale u kiosk. U njih je ispalio stotinjak metaka iz automatske puške nakon čega je osuđen na kaznu zatvora od dvadeset godina.

Ubijeni su Oliver Pešić (21), Marinko Aždić Kapitanović (26), te Ivan Čurković (28), a Čudina je kasnije zbog kaznenog djela teškog ubojstva osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 20 godina.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas u Njemačkoj U psihijatrijskoj klinici ubijen liječnik, u blizini pronašli muškarca oblivena krvlju Danka Ilić Tijelo nije pronađeno Načelnik policije o Dankinim ubojicama: "Oni o tome govore hladno, kao da su udavili mače". Otkrio i moguće razloge zašto kriju gdje je tijelo djevojčice

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene