Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dolijao

Pljačkaš zlatarnice u Dubravi uhićen u Austriji zbog ubojstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrijska policija uhitila je 32-godišnjeg B.P. koji je u srpnju prošle godine iz zlatarnice Aurum u zagrebačkoj Dubravi opljačkao zlato vrijedno 2,3 milijuna kuna, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Razbojnik je uhićen prije dva dana u mjestu Arnoldstein ali na temelju tjeralice austrijskih vlasti koje su ga tražile zbog ubojstva i razbojništva u mjestu Gossau u travnju ove godine.

U zagrebačkoj policiji nisu otkrili pojedinosti o zločinima koje je navodno počinio u Austriji, no izvijestili su da ga oni terete za razbojstvo jer je 27. srpnja maskiran naoružan puškom upao u zlatarnicu u Aveniji Dubrava te zatražio od dvije zaposlenice da mu otvore sef i predaju nakit. U torbu je potom natrpao zlatom vrijednim 2,3 milijuna kuna, djelatnice zaključao u manju prostoriju i pritom jednoj od njih još ukrao ručnu torbu te pobjegao. Pljačku su snimile nadzorne kamere.

Kako je osumnjičeni 32-godišnjak u Austriji počinio teže kazneno djelo najvjerojatnije neće biti izručen Hrvatskoj koja ga traži zbog razbojništva. (Hina)

Pročitajte i ovo Privođenje: Ivica Pavlačić - Para Nepravomoćna presuda Dobio 19 godina zbog ubojstva na Lemić Brdu: "Bili ste ljuti na njihove braniteljske mirovine? Možda vam se i od alkohola o pomutio um" Ilustracija VELIKA AKCIJA SPAŠAVANJA Drama u Austriji: Lavina zatrpala ljude, najmanje dvoje poginulih, helikopteri nadlijeću područje

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene