Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama na moru

Planuo katamaran: Putnici se ukrcali na gumenjak i krenuli prema Dubrovniku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Katamaran je planuo dvadesetak milja od Dubrovnika. Putnici su spašeni i, srećom, nitko nije ozlijeđen.

U međunarodnim vodama dvadesetak milja od Dubrovnika zapalio se katamaran. Putnici, inače državljani Austrije, su spašeni i srećom nitko nije ozlijeđen.

VIDEO Ovo je jedinstveni hrvatski brod, a poseban je zbog...

Pročitajte i ovo Požar progutao obiteljsku kuću - 1 Bez krova nad glavom Otkriven uzrok požara u Donjem Miholjcu, susjeda opisala dramatične trenutke: "Diži se susjeda, gori ti kuća!" Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara - 4 Ugovori potpisani Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara: "Ovo je nova mogućnost, nova snaga"

Akciju spašavanja vodila je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru, a sudjelovali su i djelatnici Lučke kapetanije Dubrovnik, Pomorska policija Dubrovnik i vatrogasci. Dojava o požaru zaprimljena je u 10.55 sati kada se katamaran  nalazio južno od Cavtata

Nakon izbijanja požara putnici su u more spustili gumenjak, ukrcali se i krenuli prema Dubrovniku, nakon čega je do njih stigao brod za spašavanje.

'Prema prikupljenim podatcima požar je izbio na plovilu dužine 16 metara, tipa jedrilica dvotrupac (katamaran) sa dva člana posade, oba austrijski državljani (jedan od njih je vlasnik jedrilice), koji su se odmah po izbijanju požara prekrcali u pomoćni gumenjak s motorom te se udaljili od goruće jedrilice.

Brodolomce su u 12.48 sati pronašli službenici Pomorske policije na poziciji oko 20 nautičkih milja južno od Cavtata u hrvatskome području ZERP-a, te su ih neozlijeđene prekrcali na 'Sv.Mihovil', te su nastavili dalje prema poziciji zapaljenoga plovila u pratnji kapetanijinoga broda 'Danče', dok je posada remorkera 'Antares', Jadranskog pomorskog servisa, stavljena u pripravnost. Nije primjećeno zagađenje mora', izvijestilo je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Dodali su kako je očevid o uzrocima ovog požara u tijeku, a dvoje spašenih austrijskih članova posade ne zna što bi mogao biti uzrok zapaljenja plovila.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene