Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostao pribran

Pilot srušenog helikoptera: 'Čim sam uzletio osjetio sam da nemam dosta uzgona'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U tijeku je očevid nad helikopterom koji se jučer srušio kod mjesta Prgomet u Splitsko-dalmatinskoj županiji kraj autoceste A1.

Trenutno se čeka kamion koji će helikopter prevesti u zračnu luku Split na stajanku gdje će gdje će se rastaviti kako bi se mogli proučiti detalji, rekao nam je inspektor za zrakoplovne nesreće Dinko Vodanović. Prije transporta ispraznit će se gorivo, te skinuti elisa kako ne bi bilo nikakve opasnosti.

Pročitajte i ovo Hitna helikopterska medicinska služba operativno spremni Novi sustav prošao test: Na Uskrs helikopterom prevezeni prvi pacijenti u bolnicu U prometnoj nesreći u Velikoj Gorici smrtno stradao motociklist - 3 Kod Velike Gorice Otkriveno kako je došlo do tragedije u kojoj je na Veliki petak poginuo motociklist

Na helikopteru koji je inače u privatnom vlasništvu nastala je velika šteta, te je upitno hoće li se moći popraviti.

>> Što je uzrokovalo pad helikoptera kod autoceste A1?

Na mjestu nesreće danas je bio i pilot helikoptera koji je novinarima rekao kako je čim je uzletio osjetio da nema dovoljno snage i uzgona, te je odmah počeo tražiti teren gdje bi se mogao spustiti, a da ne ugrozi ničije živote s obzirom na to da se sve odvijalo u neposrednoj blizina kuća i automobila na autocesti

Inače, pilot je vojni pilot, te kaže kako je prošao cijeli rat u helikopteru, ali da mu se nikada ništa slično nije dogodilo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene