Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Divljanje u Kotoribi

Sjekirom razbijao autombile i pokušao ubiti prijatelje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ulici Stjepana Radića u Kotoribi, na terasi cafe bara 'Kvazar', jučer ooko 06.30, javni red i mir na naročito drzak način narušavao je 18-godišnjak iz Kotoribe pod utjecajem alkohola u količini od 1,54 promila.

Došao je do terase cafe bara i bez ikakvog povoda oštrim dijelom sjekire udario 19-godišnjaka po licu, leđima i ruci, a koji je sjedio na terasi za stolom sa svojim prijateljima, 19-godišnjakom i 25-godišnjakom. Stariji prijatelj je bio pod utjecajem alkohola od 1,25 promila a mlađi od 0,61 promila. Tom prilikom izgrednik je oštrim dijelom sjekire posjekao 19-godišnjaka iz Kotoribe po leđima a 25-godišnjaka iz Križevaca po laktu.

Pročitajte i ovo Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran" Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo

Nakon toga izgrednik je savladan od strane napadnutih, te mu je oduzeta sjekira. Tijekom događaja napadač je pao na pod i ostao bez svijesti, te je vozilom hitne medicinske pomoći prevežen u Županijsku bolnicu Čakovec na Odjel psihijatrije, a nakon toga i na Odjel traumatologije. Kod dvojice napadnutih mladića okvalificirane su lake tjelesne ozljede, dok je 19-godišnjak iz Kotoribe zadobio teže tjelesne ozljede.

Neposredno prije ovog događaja, napadač je sjekirom u ulici Stjepana Radića oštetio automobil registarske oznake BM 237-AN u vlasništvu mladića rođenog 1980. godine iz Popovca, na kojem je pričinjena materijalna šteta u iznosu od oko 10 tisuća kuna. Nakon toga u istoj ulici oštetio je osobno vozilo registarske oznake ČK 993-BK, u vlasništvu muškarca rođenog 1950. godine iz Čakovca, te se materijalna šteta cijeni na iznos od oko tisuću kuna.

Upao u dvorište kuće i razbio ulazna vrata

U istoj ulici ispred kućnog broja 23. sjekirom je oštetio još dva vozila počinivši štetu od nekoliko tisuća godina. Nakon toga počinitelj je ušao u dvorište obiteljske kuće gdje je razbio staklo na prozoru ulaznih vratiju kuće i oštetio metalnu konstrukciju vratiju, pa se materijalna šteta cijeni na iznos od oko dvije tisuće kuna. Ukupna materijalna šteta cijeni se na iznos od oko 15 tisuća kuna.

Počinitelj je uhićen te će tijekom današnjeg dana 14. rujna biti priveden istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu, zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela ubojstva u pokušaju i uništenja i oštećenja tuđe stvari. Također protiv pomahnitalog napadača slijedi i podnošenje optužnog prijedloga Prekršajnom sudu u Prelogu, zbog narušavanja javnog reda i mira na naročito drzak način.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene