Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Određen mu istražni zatvor

Kakva će to tek kazna biti: Pijan bez dozvole udario pješaka pa divljao autocestom u suprotnom smjeru i izazvao prometnu nesreću

Policija, ilustracija (Foto. Pixsell,Hrvoje Jelavic)
Policija, ilustracija (Foto. Pixsell,Hrvoje Jelavic)
Na autocesti A3, u ponedjeljak u 1:25 sati, u blizini Oprisavaca kod Slavonskog Broda, policija je intervenirala nakon dojave o prometnoj nesreći. Policija je objavila detalje njegovog divljanja po autocesti.

39-godišnji državljanin BiH je pijan prouzročio prometnu nesreću na autocesti A3 u ponedjeljak u 1:25. Vozio je bez vozačke dozvole, a na autocestu je ušao u suprotnom smjeru.

Pročitajte i ovo Ilustracija U mjestu Čavli U teškoj prometnoj nesreći poginuo 32-godišnjak Dina Ćevid i Toni Matić - 4 U bolnici je Djevojčica (8) na koju je naletio automobil teško je ozlijeđena: Liječnici se bore za njezin život

Utvrđeno je da je na odmorištu Sredanci, upravljajući osobnim automobilom pulskih registracijskih oznaka, naglo dodao gas i krenuo prema 28-godišnjem pješaku, udarivši ga vozilom. Potom se uključio na autocestu A3, vozeći lijevom kolničkom trakom u suprotnom, zabranjenom smjeru.

U blizini Oprisavaca, u izbjegavanju udara u vozilo, koje je dolazilo iz suprotnog smjera, 24-godišnji vozač automobila Mercedes, austrijskih registracijskih oznaka je udario u osobni automobil ispred svog vozila. Radi se o automobilu austrijskih registracijskih oznaka kojim je upravljala 33-godišnjakinja, a koja je također izbjegavala opasnost i udar u nadolazeće vozilo iz suprotnog smjera.

U ovoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a ozlijeđeni pješak s odmorišta Sredanci je upućen na ukazivanje liječničke pomoći. 39-godišnji vozač je alkotestiran, napuhao je 2.67 promila. Policajci su pijanog vozača isključili iz prometa i zadržali u policiji do otriježnjenja.

U utorak su protiv 39-godišnjeg vozača podnesena kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom i kaznenog djela obijesna vožnja u cestovnom prometu. Protiv njega podignute su i prekršajne prijave zbog vožnje pod utjecajem alkohola, vožnje u suprotnom smjeru, vožnje bez vozačke dozvole te izazivanja prometne nesreće.

Sudac Županijskog suda u Slavonskom Brodu odredio mu je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana, a policajci su ga prevezli u zatvor u Požegi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene