Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrdio odvjetnik Anto Nobilo

Pripuz na slobodi: Sud prihvatio 7,5 milijuna kuna jamčevine i izrekao mjere opreza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački Županijski sud u ponedjeljak je prihvatio jamstvo od 7,5 milijuna kuna i mjere opreza koje je prošlog tjedna za obranu sa slobode ponudio suvlasnik CIOS-a Petar Pripuz, ali nije odlučivao o ukidanju istražnog zatvora njegovu sinu Anti koji se u petak pojavio u Remetincu nakon što je danima bio nedostupan hrvatskom pravosuđu.

"Sud je prihvatio prijedlog Petra Pripuza koji je ponudio 7,5 milijuna kuna jamstva i mjere opreza", kazao je Hini njegov odvjetnik Anto Nobilo. Dodao je da je za utorak zakazano ročište na kojem će Pripuz sucu istrage morati obećati da će se pridržavati mjera opreza odnosno da neće utjecati na svjedoke niti im se približavati.

Pročitajte i ovo Petar Pripuz IZVLAČENJE NOVCA Sud odlučuje o osnovanosti optužnice protiv Pripuza i još 11 okrivljenika Slika nije dostupna 'Trebalo ga je maknuti' USKOK će ispitati najmanje 270 svjedoka: Optužbe za politički motiv nazvali glupostima!

Iako mu je istražni zatvor određen još 1. lipnja Pripuz ni dana nije proveo 'iza rešetaka' jer jer prije uhićenja hospitaliziran. U bolnici su ga ispitivali i Uskokovi istražitelji, a njegov je odvjetnik tvrdio da je Pripuzovo eventualno premještanje u Remetinec ili zatvorsku bolnicu "medicinsko, a ne pravno pitanje".

No, sud nije odlučivao o zahtjevu da se uz jamčevinu na slobodu pusti i Pripuzov sin Ante koji se u petak nakon što je danima bio nedostupan pojavio u istražnom zatvoru u Remetincu.

Njegova odvjetnica Laura Valković Hini je kazala da u vrijeme odlučivanja o ponuđenom jamstvu, u ovom slučaju u iznosu od četiri milijuna kuna, na sudu vjerojatno nisu ni znali da je Ante Pripuz sam došao u zatvor.

Obrana od početka tvrdi da Uskok Pripuzu ne može dokazati da je osnovao kriminalnu skupinu kako bi izvukao 98 milijuna kuna i pritom utajo 22 milijuna kuna poreza.

No, Uskok s druge strane ustraje u sumnjama da je od početka 2012. do svibnja ove godine radi izvlačenja novca ustrojio "zločinačko udruženje povezavši u zajedničko djelovanje ostale okrivljenike", među kojima je i njegov sin Ante te nekoliko direktora u više tvrtki za prikupljanje otpada. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene