Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na rubu trovanja

Petrinjom vozio s 3,27 promila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čak 3,27 promila alkohola u krvi izmjereno je 68-godišnjem vozaču kojega su u četvrtak na petrinjskom području zaustavili policajci te će ga tijekom dana, nakon triježnjenja u policijskoj postaji, izvesti pred prekršajnog suca.

Sisačko-moslovačka policija u petak je priopćila kako je pijani vozač zaustavljen u mjestu Srednje Mokrice u automobilu sisačkih registracija. Uhićen je i odveden u policijsku postaju do otriježnjenja. Tijekom dana će biti doveden na Prekršajni sud.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća kod Makarske - 2 Užasni prizori FOTO Autobus sletio u provaliju s Jadranske magistrale, sve hitne službe su na terenu Ilustracija Crna kronika Pritvoren zbog pokušaja ubojstva i zlouporabe droga kraj Poreča

Prema medicinskom tumačenju, tolika, a posebno koncentracija viša od četiri promila alkohola u krvi može uzrokovati smrt zbog prestanka disanja, vrlo niskoga krvnog tlaka ili gušenja tijekom povraćanja.

Autom vijugao po cesti 'mrtav pijan'

Činjenicu da su smrtni slučajevi u takvim okolnostima rijetki i da se neki čak usude sjesti za upravljač liječnici objašnjavaju time da su svi takvi neslavni rekorderi uglavnom utrenirani u ispijanju alkohola, to jest da ga konzumiraju dulje vrijeme i time podižu prag osjetljivosti organizma na trovanje alkoholom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene