Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepravomočna odluka

Petorica mladića zbog ubojstva dobila po dvije godine maloljetničkog zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog nanošenja teških ozljeda sa smrtnom posljedicom nepravomoćno su na dvije godine maloljetničkog zatvora osuđena petorica mladića koji su 2008. u vinkovačkom parku Lenijama pretukli svog 16-godišnjega školskoga kolegu Josipa Klasnića.

Preostaloj šestorici napadača izrečena je kaznena mjera boravka u odgojnoj ustanovi. Josip Klasnić pretučen je 23. listopada 2008. u parku Lenijama kod Poljoprivredne i šumarske škole, koju su pohađali i on i napadači. Od ozljeda je umro nakon tjedan dana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ispraćaj nove žrtve golobradih divljaka Stotine ljudi ispratilo Josipa Klasnića Slika nije dostupna Tinejdžer pretučen zbog osvete?

Policija je vrlo brzo nakon napada otkrila ukupno 11 sudionika tučnjave u dobi od 15 do 17 godina, koji su mjesec dana bili u pritvoru zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. Nakon toga su pušteni da se brane sa slobode.

Sudac za mladež Općinskog suda u Vukovaru Davorin Smičić nepravomoćne presude jedanaestorici mladića izrekao je bez nazočnosti javnosti, kao što se vodio i cijeli sudski postupak.

Presude su novinarima potvrdili odvjetnik Domagoj Rešetar i odvjetnica Jasminka Mandić. Ona je novinarima izjavila kako se nakon pravomoćnosti presude kaznena mjera boravka u odgojnoj ustanovi može izreći u trajanju od šest mjeseci do tri godine.

>> S nastave udaljeno 11 učenika

Izricanju presude nazočili su roditelji Ivana Klasnića, Stjepan i Jelena Klasnić, te brat Blaženko. Oni nisu željeli novinarima dati izjavu niti komentirati presudu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene