Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ozbiljan pristup?

Pedofil koji je bludničio nad djevojčicama neće ni dana provesti u zatvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Starac koji je dobio godinu dana zatvora zbog bludničenja nad djevojčicama, neće ni jednog dana provesti iza rešetaka.

Nevjerojatna priča iz Koprivnice - 69-godišnji muškarac koji je dobio godinu dana zatvora zbog bludničenja nad dvije 10-godišnje djevojčice, neće ni jednog dana provesti iza rešetaka, i to jer mu je općinski sud zatvor zamijenio radom za opće dobro.

Pročitajte i ovo Zatvor Padinska Skela Robijao zbog 250 eura Stravičan zločin u susjedstvu: Završio u zatvoru zbog petarde, cimeri ga silovali drškom metle, tjerali da pije mokraću i na kraju ubili Ilustracija Kazna prije zločina Zbog drakonskog zakona ljude će moći uhititi i prije nego što počine zločin: "Rezultat bi bio orvelovska noćna mora"

"Prilikom izricanja kazne okrivljeniku istom su uzete u obzir olakotne okolnosti u smislu dosadašnje neosuđivanosti, starije životne dobi okrivljenika, korektnog ponašanja tijekom vođenja kaznenog postupka, činjenicu da ima teško bolesnu suprugu i da mu je kćerka teže psihički bolesna, pa je od strane I stupanjskog suda ocijenjeno da će se ovakvom sankcijom u odnosu na okrivljenika u potpunosti postići svrha kažnjavanja", priopćio je Općinski sud Koprivnica.
 

U kojoj ustanovi mora odslužiti kaznu, sektor za probaciju Ministarstva pravosuđa ne želi otkriti. Pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić je šokirana takvom kaznom, jer se njome, kako kaže - šalje pogrešna poruka.

"Time se zapravo šalje poruka da kaznena djela na štetu djeteta iz ovog područja, da tako kažem, ugroze spolnosti, nisu zapravo bog zna što, da nisu osobito teška. Ja bih rekla da država ne pristupa ozbiljno problemima ovih kaznenih djela ili kako se jednostavnije kaže, pedofilije", rekla je Milas Klarić.

Zagrebačka sutkinja za djecu i mladež - sudila je mnogo takvih slučajeva. I kaže kako je žrtvama najvažnije da se takvo što više nikad ne ponovi.

"Kaznena djela na štetu djece doista trebamo shvatiti ozbiljno. Svaka kazna za neko kazneno djelo gdje je dijete oštećeno sigurno podiže puno razmišljanja građana da li je to nekakva satisfakcija za učinjeno zlodjelo", rekla je Lana Peto Kujundžić, sutkinja za djecu i mladež.

Psihijatar Domagoj Štimac koji je radio na stotine vještačenja, apelira na roditelje da kontroliraju svoju djecu. Ali i razgovaraju s njima.

"U tom dobrom odnosu dijete će onda reći kad mu je nešto sumnjivo, oni dobro osjete kad im je nešto nelagodno i onda će pitati za savjet'', rekao je Štimac.

Ministarstvo pravosuđa danas smo pitali, koliko je osoba trenutačno u registru pedofila. Kao i je li registar otkako je napravljen, ispunio svoju svrhu. Odgovor nismo dobili.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene