Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvo ročište

Parnica za 13 milijuna kune odštete Maškarinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Općinskom sudu u Rijeci danas je održano prvo ročište u građanskoj parnici u povodu zahtjeva Miroslava Maškarina za isplatom 13 milijuna kuna odštete od Kliničkoga bolničkog centra u Rijeci i države zbog amputacije noge te drugih tjelesnih oštećenja nastalih kao posljedica operacije odstranjivanja crvuljka.

Miroslav Maškarin (22) izgubio je mnogo krvi zbog oštećenja aorte u toj operaciji 2006. te mu je zbog toga morala biti amputirana noga, a oštećeni su i neki unutarnji organi.

Pročitajte i ovo Suđenje Hrvatima u Zambiji: Ilustracija - 2 DETALJI SUTRAŠNJEG ROČIŠTA Tužiteljstvo pozvalo šest svjedoka, među njima i majku jednog od djeteta iz Konga Istražitelji na mjestu ubojstva Tedija Slamića KOMPLICIRANI ODNOSI Što je prethodilo krvoproliću na području Šibenika: "To ga je vjerojatno nešto okrenulo u glavi..."

Pravni zastupnik KBC-a odvjetnik Goran Gatara zatražio je, tvrdeći da se u tom slučaju nije radilo o grešci pri operaciji, već o komplikaciji, da se ispitaju svi svjedoci koji su već dali svoje iskaze u kaznenom postupku koji se vodi na istom sudu protiv kirurga Branka Popovića koji je vodio Maškarinovu operaciju.

KBC traži i novo medicinsko vještačenje tog slučaja, a iste zahtjeve podnio je i predstavnik države zamjenik županijskoga državnog odvjetnika Mate Župić.

Sutkinja Ingrid Bučković, koja vodi sudski postupak, odobrila je saslušanje svjedoka nakon čega će odlučiti o mogućem novom vještačenju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene