Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Od ranije se vodi krim istraga'

Paravinju zasad ne povezuju sa smrću Slovakinje u Murteru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dragana Paravinju, osumnjičenog za dva pokušaja silovanja i ubojstvo 17-godišnje Antonije Bilić, zasad se ne povezuje s nestankom i smrti 48-godišnje Slovakinje Viere Malavikove u Murteru 2008., kao što nagađaju neki mediji, doznaje se danas u MUP-u.

'O tom slučaju se već od ranije vodi kriminalističko istraživanje i za sada nema nikakvih indicija i sumnji, a kamoli dokaza da bi Paravinja bio povezan s time, no policija će kao i do sada provjeriti sve informacije', izjavio je glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec.

Slovakinja Viera Malavikova nestala je krajem listopada 2008. u Murteru, a njezino truplo pronađeno je 80-ak dana poslije, 17. siječnja 2009., u moru uz Veliki Vinik, otok kraj Murtera. Truplo je bilo u takvom stanju da se nije moglo utvrditi je li žena bila žrtva zlostavljanja.

Mediji su objavili da je jedan od murterskih ugostitelja u čiji je lokal Slovakinja navratila s mužem prepoznao Paravinju kao muškarca koji joj se 'besramno upucavao'. Mediji pišu kako slučaj nestale Slovakinje i 17-godišnje Antonije Bilić povezuje činjenica da su obje stopirale na cesti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Žalio se i na povlačenje Paravinja povukao žalbu na presudu za ubojstvo Antonije Bilić Slika nije dostupna Maksimalna kazna Bahato primio presudu za slučaj koji je Hrvatsku dignuo na noge

Protiv Paravinje istrage na šibenskom Županijskom sudu

Naime, i Malavikova je u vrijeme nestanka viđena kako stopira od Zadra do Rijeke. Borovec je rekao kako proteklih dana nije prijavljen nijedan novi slučaj s kojim bi Paravinja mogao biti povezan.

Pošto se prošlog tjedna intenzivirala potraga za 17-godišnjom Antonijom Bilić i otkrilo da je glavni osumnjičenik Paravinja, policiji se javila 25-godišnja djevojka koja tvrdi da ju je upravo Paravinja pokušao silovati 28. lipnja prošle godine na području Omiša. Ona je također stopirala, a Paravinja ju je povezao svojim kamionom.

Protiv Paravinje su zbog zločina nad Antonijom Bilić i neimenovanom autostopisticom pokrenute istrage koje će se voditi na šibenskome Županijskom sudu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene