Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Paravinja na sudu

Prvi svjedoci pred šibenskim istražnim sucem u srijedu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražni sudac Županijskog suda u Šibeniku Igor Ninić u srijedu i četvrtak ispitat će prve svjedoke u postupku protiv Dragana Paravinje osumnjičena za teško ubojstvo maloljetne Drnišanke Antonije Bilić, izvijestio je novinare Paravinjin odvjetnik po službenoj dužnosti Branko Baica.

Pred sucem bi se, navodi Baica, najprije trebala naći obitelj nestale maloljetnice, zatim i svi ostali svjedoci obuhvaćeni postupkom, a nakon će se izvoditi dokazi, vjerojatno u početku kolovoza, rekao je odvjetnik.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon isušivanja Pretražit će tri lokacije na koje su psi reagirali, Antonijine sestre traže od DORH-a Paravinjin iskaz Slika nije dostupna Potraga za Antonijom Bilić 'Ako u jezeru ništa ne pronađemo, uzet ćemo u obzir i tezu o prodaji organa'

Baica je pregledao uglavnom sve spise i materijal povezan sa slučajem te kaže kako još treba vidjeti što će biti s dokazima koje je policija prikupila, i koje sud tek treba verificirati, zajedno s iskazima svjedoka.

Kazao je kako za sada nije zatraženo proširenje istražnog zahtjeva protiv njegova branjenika kojega sud sumnjiči za teško ubojstvo i dva silovanja u pokušaju. Izjavio je i kako je dogovorena suradnja sa sudom u BiH koji bi trebao organizirati i saslušanje svjedoka sa svog područja ako to bude potrebno u šibenskom postupku.

Na novinarski upit koliko će Paravinja ostati u pritvoru šibenskog zatvora, Baica je odgovorio kako se to još ne zna. Po hrvatskim zakonima, Paravinja u Šibeniku može provesti najviše šest mjeseci, a prema uvjetima izručenja taj će rok ovisiti o zahtjevu bosanskohercegovačkog ili srbijanskog pravosuđa.

I danas se pretražuje teren u potrazi za nestalom Antoniom Bilić. Policija pretražuje područje od lokalne ceste od Kaštela Žegarskog do mjesta Medviđe te od mjesta Zelengrada do Kruševa na zadarskom području. U pretrazi sudjeluje više od 50 policijskih službenika šibensko-kninske i zadarske policijske uprave. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene