Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Teške ozljede glave

Pao pred očima instruktora koji ga je htio spasiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bavio se alpinizmom više od tri godine, kažu prijatelji Martina Užarevića, koji je poginuo penjući se na slovenskom Vršiču.

'Bio je super čovjek te iskusan penjač koji se alpinizmom bavio preko tri godine. Ne možemo vjerovati da se to dogodilo. Zaista prava nesreća', komentirali su prijatelji 29-godišnjeg alpiniste Martina Užarevića iz Zagreba njegovu tragičnu pogibiju u subotu u 13 sati tijekom uspona na sjevernu stranu Vršiča iznad doline Trente u Sloveniji.

Pročitajte i ovo Ilustracija zaostajemo za prosjekom Objavljeni su podaci o BDP-u, izjednačeni smo s Mađarskom i na začelju smo EU-a Ris na području Parka prirode Učka Lijepo iznenađenje U Parku prirode Učka snimljena je rijetka "velika zvijer": Ova divlja životinja na tom području nije viđena desetljećima

'Kako sam čuo od slovenskih kolega, pao je sa stijene visoke 40 metara u provaliju i preminuo na mjestu', rekao je Vinko Prizmić, pročelnik hrvatskog GSS-a. S poginulim Zagrepčaninom u društvu je bio njegov instruktor u navezu s kojim se krenuo penjati.

'On je išao prvi, a instruktor, koji ga je osiguravao, krenuo je za njim. Penjali su se u kanalu te su koristili klinove i frendove, sprave koje se uglave u pukotine. Jedan frend je izgleda popustio, te je 29-godišnjak pao s 40 metara visine. Kolega ga je pokušao zadržati, ali nije uspio. Zadobio je teške ozljede glave', ispričao je Prizmić. Instruktor je zvao spasioce, no Martinu Užareviću se, nažalost, nije moglo pomoći. Ubrzo su stigli spasioci iz Bovca i helikopter slovenske vojske s ekipom gorske službe spašavanja koji su preuzeli tijelo poginulog planinara i prevezli ga u dolinu Trenta. Slovenska policija isključila je bilo čiju kaznenu odgovornost.

Prodavao opremu

Obojica penjača su članovi alpinističkog društva Velebit. Prijatelji Martina Užarevića kažu da je njihov poginuli kolega toliko volio alpinizam da je bio i zaposlen u jednom zagrebačkom dućanu koji se specijalizirao za prodaju opreme za penjanje i speleologiju. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene