178607
178607
178607
178607
178607

'Palo' 11 krijumčara ljudima, dosad preko granice preveli 123 osobe

Policijski službenici PNUSKOK-a u suradnji sa PU sisačko-moslavačkom, PU vukovarsko-srijemskom, PU istarskom, i u koordinaciji sa Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje nad 11 osoba, zbog sumnje ilegalno prebacivanje osoba preko granice.

 
 
 
 

Policija sumnja da su jedanaestorica osumnjičenika, u razdoblju od 14. veljače do 19. svibnja 2011. godine i za iznose od 400 do 1.200 eura po osobi, na području Vukovara obavljali prihvat osoba, većinom afganistanskih državljana, pristiglih iz centra za azil u Republici Srbiji. Potom bi ih osobno ili preko vozača dovodili u Prihvatni centar za tražitelje azila u Kutini, a zatim na području Rijeke, Istre i Varaždina organizirali njihovo daljnje ilegalno prebacivanje u Sloveniju i dalje u zemlje EU.

U navedenom razdoblju preko državne granice ilegalno su prebacili najmanje 123 osobe, te ostvarili veću materijalnu korist. Policija je kod njih pronašla mobilne telefone, SIM kartice i novac, a u stambenom objektu jednog osumnjičenog zatečeno je osam ilegalnih migranata, državljana Afganistana, dok su dvojica osumnjičenih tijekom realizacije kriminalističkog istraživanja zatečeni neposredno prilikom počinjenja kaznenog djela, odnosno zatečeni su u blizini državne granice zajedno sa migrantima. Protiv osumnjičenih je USKOKU podnesena kaznena prijava.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se