Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Otkriveno 15 kilograma kokaina u riječkoj luci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijska uprava primorsko-goranska u suradnji s riječkom Carinarnicom otkrila je početkom travnja 15 kilograma kokaina u jednom kontejneru u riječkoj luci nakon čega su u Crnoj Gori uhićena dvojica tamošnjih državljana koji su trebali preuzeti drogu kada stigne u luku Bar.

Načelnik Odjela kriminaliteta droga pri toj PU Božo Barbarić rekao je da bi tržišna cijena tog kokaina visoke čistoće bila 4,38 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Screenshot Vrijedan teret VIDEO Talačka kriza na brodu punom kokaina: Jedan švercer ubio drugoga i bacio ga u more, ostale zatočio Ilustracija Završio u pritvoru Prodavao kokain uz odgodu plaćanja: Policija ga uhvatila na djelu, a onda su mu pretražili stan

Istaknuo je da je kokain krijumčaren na do sad najsofisticiraniji način, ujedno najteži za otkrivanje. Kokain se nalazio u 14 paketa sakrivenih unutar zamrznute voćne pulpe od kokosa i višnje u 40-stopnom frigo kontejneru.

Kontejner je dolazio iz ekvadorske luke Guayaquil preko Hamburga i Malte. Izdvojen je 3. travnja u Carinarnici u kontejnerskom terminalu Brajdica u Rijeci na temelju procjene carinika o rizičnim pošiljkama.

Utvrđene su razlike u pakiranju deklarirane pulpe voća pa je kontejner izdvojen i temeljito pregledan.

Nakon izdvajanja droge kontejner je kontrolirano nastavio put ka odredištu u Baru. Dvojica crnogorskih državljana uhićena su 26. travnja, a još jedan njemački državljanin, kojega se sumnjiči za sudjelovanje u krijumčarenju, nedostupan je crnogorskim vlastima.

Barbarić je naveo da je droga bila namijenjena zapadnoeuropskom tržištu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene