Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Otkriveni mladići koji su vrijeđali predstavnike Srpske pravoslavne crkve

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djelatnici Policijske uprave šibensko-kninske otkrili su počinitelje koji su vrijeđali predstavnike Srpske pravoslavne crkve u Šibeniku u rujnu ove godine.

'Završena je kriminalistička obrada nad 22-godišnjakom i 23-godišnjakom iz Šibenika, i utvrđena je osnovana sumnja da su oni 27. i 28. rujna 2008. u alkoholiziranom stanju u Šibeniku u Težačkoj ulici u blizini zgrade Pravoslavne eparhije pjevali pjesme neprimjerenog sadržaja', priopćila je danas PU šibensko-kninska. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Paroh Pravoslavne crkve: 'Dikan Radeljak je bio u mješovitom braku, a nas vrijeđa' Slika nije dostupna Pravomoćna odluka Županijskog suda Radeljak izgubio: Mora srušiti penthouse na Cvjetnom

>> Na šibenskoj pravoslavnoj crkvi osvanuli nacionalistički grafiti

O tome će, po prijedlogu Općinskog državnog odvjetništva u Šibeniku, biti podneseno izvješće šibenskom Državnom odvjetništvu, a protiv osumnjičenih bit će podnesen optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Šibeniku, zbog prekršaja javnog reda i mira, navodi se u priopćenju.

Prema priopćenju iz SPC-a, oni su u blizini Pravoslavne eparhije pjevali pjesme, kojima se vrijeđaju Srbi i Srpska crkva.

Šibenska policija također je završila kriminalističku obradu u kojoj je utvrđeno da je mlađi maloljetnik s područja Šibenika, u noći s 14. na 15. listopada, na ulaznim vratima dvorišta Pravoslavne eparhije auto-sprejem nacrtalo kukasti križ i 'ustaško U'. Na temelju prijedloga Županijskog državnog odvjetništva za mladež u Šibeniku, o tom događaju bit će podneseno izvješće tom odvjetništvu, navodi policija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene