Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predan pritvorskom nadzorniku

Osumnjičenog za napad na konzulicu terete za pokušaj ubojstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osumnjičeni napadač na počasnu konzulicu Nizozemske u Splitu Silvanu Kondić predan je pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu za ubojstvo u pokušaju.

Zbog pokušaja ubojstva konzulice Kraljevine Nizozemske Silvane Kondić (72) policija je danas kazneno prijavila 48-godišnjeg muškarca iz Splita koji je konzulicu jučer prijepodne nožem napao u njezinom splitskom uredu, potvrdila je policija.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo Policija - 3 50-godišnjak u pritvoru Pokušao ubiti muškarca u Solinu: Teško ga ozlijedio nožem i prijetio mu

>> 'Bilo je užasno! Noćas sam stalno sanjala scenu napada!'

Nakon što je nad njim završeno kriminalističko istraživanje, nešto poslije 13 sati je uz kaznenu prijavu za ubojstvo u pokušaju predan pritvorskom nadzorniku, a tijekom popodneva bi trebao biti odveden na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo.

Osumnjičeni je u srijedu pet minuta prije podneva na 12. katu Koteksovog nebodera nožem napao konzulicu Kondić koju je izbo po glavi nakon čega se dao u bijeg. Sat i pol vremena nakon napada policija ga je pronašla u naselju Pujanke i privela ga u policijsku postaju.

Konzulica je primljena u splitsku bolnicu gdje se oporavlja od višestrukih uboda nožem. Iako su njezine ozljede okarakterizirane kao lakše, zadržana je u bolnici na promatranju.

Neslužbeno se doznaje da je napadač od ranije pozat policiji zbog krađa i zlouporabe droga. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene