Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eksplozija na pruzi

Eksplozija u Zagrebu: U istragu uključene i obavještajne službe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan nakon eksplozije na pruzi u Podsusedu nastavlja se istraga, a policija još nema osumnjičenih niti se točno zna o kakvoj je napravi bilo riječ, rekao je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić rekao je kako se istraga o ovom slučaju i dalje provodi te da su u nju uključene i obavještajne službe, aludirajući kako ovaj događaj ne može biti prozvan terorističkim činom kako su neki spekulirali, jer nije bilo prethodne dojave niti je itko preuzeo odgovornost za ovaj čin.

Pročitajte i ovo Sportska dvorana na Filipinima u kojoj se dogodila eksplozija tijekom katoličke mise - 1 Na Filipinima Krvavo jutro, napali vjernike na misi: Četiri osobe su poginule u eksploziji, deseci su ranjeni Eksplozija u Somaliji Poginulo najmanje 10 ljudi VIDEO Kamion pun eksploziva zabio se u kontrolnu točku: "Do sada sam vidio 10 mrtvih ljudi, broj žrtava će sigurno rasti"

'Radi se o ozbiljnom incidentu, koji se u ovom trenutku tretira kao dovođenje u opasnost, ali s obzirom na uznemirenje građana, tome posvećujemo maksimalnu pažnju. Uvjeren sam da će radnje koje se poduzimaju imati za cilj pronalazak počinitelja', rekao je Ostojić.

Upitan je li moguće da je riječ o terorističkom činu, Ostojić je kazao kako nedostaju osnovni elementi takvog čina, jer nitko nije ostavio nikakvu poruku niti preuzeo odgovornost za eksploziju.

Eksploziju na željezničkoj pruzi u blizini postaje Podsused izazvala je nepoznata eksplozivna naprava, utvrdila je zagrebačka policija koja je taj slučaj okarakterizirala kao dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Nakon jučerašnjeg šoka koji su oko 4 sata ujutro doživjeli stanovnici Podsuseda, poznato je nešto više detalja o detonaciji na pruzi. Teretni vlak koji je prometovao na relaciji Zagreb-Varaždin naletio je na još uvijek nepoznatu napravu pri čemu je došlo do detonacije.

>> Popucala stakla, prestrašeni građani; Stručnjaci o eksploziji na pruzi: terorizam ili ne?

Eksplozija je oštetila dio pruge, lokomotivu, 5 obiteljskih kuća i tri osobna automobila, a policija za sada nema osumnjičenih. Vjeruje se kako je eksplozivna naprava postavljena između prolaska dva vlaka, budući da je to prilično prometna trasa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene