Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osumnjičeni za bankovne malverzacije, sam se javio u zatvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sin čelnika Gospodarske kreditne banke u Puli Ivan Sučić (29), jedan od osmnjičenika za zlouporabe u Gospodarskoj kreditnoj banci, danas se u pratnji odvjetnika javio u pulski zatvor pošto je za njim Županijski sud u Puli izdao uhidbeni nalog.

On je zajedno s ocem Izidorom Sučićem (59) , predsjednikom Uprave Gospodarsko-kreditne banke, osumnjičen za malverzacije kreditima i zlouporabu položaja i ovlasti, a Robert Buić (38) da je pomagao u počinnjenju tih kažnjivih djela. Za ostalom dvojicom izdane su međunarodne tjeralice i za sada su nedostupni policiji. 

Pročitajte i ovo Ilustracija nedostatak liječnika ''Pa kako je to moguće?!'': Rekli mu da nema dežurnog liječnika na hitnoj, imamo odgovor bolnice Opća bolnica Pula Istraga u tijeku Novi detalji tragedije u Istri: Roditelji preminule djevojčice i dva dana ranije bili su u bolnici

Inače, potraga za njima je pokrenuta nakon odluke Izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Puli o njihovu pritvoru. Osumnjičenici su u desetak dana dva puta uhićeni i zadržani a onda ponovno puštani, a sada se ponovno traga za njima.

Prvi su put uhićni 19. veljače, pa su 20. veljače odlukom istražnog suca pušteni. Ponovno su uhićeni na žalbu Županijskoga državnog odvjetništva i ponovno 26. veljače pušteni odlukom istog suca Ivice Stanića.

Po podatcima istarske Policijske uprave njihova uhićenja u
ponedjeljak, 19. veljače, nastavak su opsežnije kriminalističke
obradbe koju provodi policija u suradnji sa Županijskim i Općinskim državnim odvjetništvom od listopada prošle godine, a tragovi lihvarskih ugovora utemeljeni na prijavi desetak oštećenika doveli su policiju do odgovornih u GKB-u.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene