Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slijedi mu kaznena prijava

Osumnjičen da je zakopao opasni otpad u Lepoglavi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv 32-godišnjeg će muškarca biti podnesena kaznena prijava, jer se sumnja da je odgovoran za odlaganje opasnog otpada u Lepoglavi.

Kaznena prijava zbog ugrožavanja okoliša bit će podnesena protiv 32-godišnjaka za kojeg se sumnja da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem u Čakovcu u pogonu u Lepoglavi, bez pribavljenih dozvola, naložio i dopustio skladištenje, odlaganje i odbacivanje opasnog otpada, čime je ugrožena kakvoća zraka, tla i vode, priopćila je danas varaždinska Policijska uprava.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nesuđeni umjetnik Incident u Muzeju umjetnosti: Zaposlenik objesio svoju sliku Ilustracija Rutinska kontrola Zaustavila ga policija, a nakon provjere oduzeli mu auto i ispisali ogromnu kaznu

>> Zagreb: Polugol razbijao aute ispred Županijskog suda

Tim kaznenim djelom pogoršani su životni uvjeti ljudi i životinja te je ugrožen opstanak biljnog svijeta na području na kojem je odložen opasni otpad pa će protiv njega biti podnesena kaznena prijava, navodi policija.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o čakovečkoj tvrtki TMT-u u čijem je pogonu u Lepoglavi inspekcija zaštite okoliša u suradnji s varaždinskom Policijskom upravom prošle godine u tvorničkom krugu otkrila 37 zakopanih metalnih bačvi od 200 litara s nepoznatim sadržajem, koji je poslan na analizu te je utvrđeno da je riječ o opasnom otpadu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene