Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trgovačko društvo u Kastvu

Oštetio poduzeće i proračun za skoro pet milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je provela kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjim hrvatskim državljaninom, odgovornom osobom trgovačkog društva iz Kastva, sumnjičeći ga da je počinio štetu od oko 4,9 milijuna kuna kažnjivim djelima iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Sumnja se da je tijekom 2007. i 2008. godine neistinito prikazivao i obračunavao porez na dodanu vrijednost i tako oštetio državni proračun za oko 3,9 milijuna kuna kuna. Uz to je, navodi policija, u razdoblju od 2006. do 2008. godine bez suglasnosti nadzornog odbora i skupštine društva ulagao u investicijske fondove, oštetivši poduzeće za milijun kuna. Protiv njega se podnosi kaznena prijava za kažnjiva djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i nesavjesnog rada u službi. (HIna)

Pročitajte i ovo Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura Policija - 1 Policija na terenu Akcija USKOK-a: U tijeku uhićenja i pretresi na području Zagreba, oglasio se Božinović

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene