Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Malverzacije

Oštetili tvrtku za 2,4 milijuna kuna, a državu za 44,738 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odjel gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske dovršio je kriminalističko istraživanje nad dvoje članova uprave jedne tvrtke iz Rijeke te ih osumnjičili da su malverzacijama oštetili tvrtku za najmanje 2,4 milijuna kuna, izvijestila je policija.

Muškarac i žena iz Pule, oboje starosti 52 godine, sumnjiče se da su od siječnja 2004. do rujna 2005. godine, koristeći svoj položaj i ovlasti, sastavljali i ovjeravali više ugovora o kratkoročnim pozajmicama kojima im tvrtka odobrava isplatu novaca, a te pozajmice nisu vraćali u predviđenom roku. Sumnjiči ih se i da su sastavljali i ovjeravali lažne obračune putnih troškova.

Pročitajte i ovo Mito i korupcija, Ilustracija (Foto: iStock / Getty Images Plus) sumnjiva javna nabava Ured europskog tužitelja otvorio 23 postupka zbog sumnji u malverzacije s EU novcem teške 313.6 milijuna eura Davor Filipović NAPOKON SE OGLASIO Filipović najavio izvanrednu reviziju u INA-i: ''Moram razočarati one koji ovo žele povezati sa mnom''

>> Oštetili dvije tvrtke i proračun za osam milijuna kuna

Uz to, sastavljali su neistinite obrasce koje su dostavljali nadležnoj ispostavi porezne službe a u njima su lažno prikazivali da nisu isplaćivali plaće djelatnicima tvrtke. Na taj način su, izbjegavajući plaćanje poreza i prireza, oštetili državni proračun za najmanje 44,738 kuna, izvijestila je PU primorsko-goranska.

Kazneno se prijavljuju zbog kažnjivih djela zlouporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja službene isprave, zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju te povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga. Kazneno se prijavljuje i tvrtka u kojoj su osumnjičenici bili članovi Uprave. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene