Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Muškarac i dvije žene

Oštetili dvije tvrtke i proračun za osam milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
39-godišnji vlasnik tvrtke sa sjedištem u Kastvu, 39-godišnja vlasnica tvrtke u Rijeci i 35-godišnja Riječanka koja je bila odgovorna osoba u toj tvrtki kazneno su prijavljeni za više kaznenih djela vezanih uz gospodarski kriminal.

Trojac se sumnjiči da su dvije tvrtke oštetili za 6,3 milijuna kuna, a državni proračun za 1,8 milijuna kuna, izvijestila je danas primorsko-goranska Policijska uprava. Kriminalističkom istragom utvrđeno je da su kaznena djela počinjena od 2005. do 2009. na štetu tvrtaka u vlasništvu dvoje osumnjičenih koje su se bavile prodajom odjeće i obuće te na štetu državnog proračuna.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tužan kraj potrage Tragedija u Londonu: Dječak nestao iz kuće, pronađen u rijeci Temzi LIječnički tim tijekom operacije Izvedena rijetka transplantacija Veliki uspjeh riječkog KBC-a, muškarcu presadili bubrege bebe: "Malobrojni to mogu izvesti"

>> Fiktivnim računima za gorivo oštetili osječku tvrtku

Vlasnik tvrtke iz Kastva i vlasnica tvrtke iz Rijeke prijavljeni su zbog devet kaznenih djela. Oboje se sumnjiče se za dva kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti, pet kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti u gospodarskom poslovanju, za kazneno djelo povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga te za zloporabu stečaja.

Riječanka koja je bila odgovorna osoba u tvrtki sa sjedištem u Rijeci sumnjiči se za zloporabu položaja i ovlasti u gospodarskom poslovanju te zloporabu položaja i ovlasti. Policija nije mogla navesti kako su osumnjičeni počinili kažnjiva djela za koje ih se tereti. Po Zakonu o odgovornosti pravih osoba za kaznena djela, kazneno su prijavljene i dvije oštećene tvrtke. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene