Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Gospodarski kriminal

Oštetili državni proračun za skoro 15 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv 52-godišnjega muškarca i 37-godišnje žene bit će podnesena kaznena prijava zbog sumnje da su zloporabom ovlasti u gospodarskom poslovanju državni proračun i fondove oštetili za gotovo 15 milijuna kuna, priopćila je danas varaždinska Policijska uprava.

Varaždinska policija, na temelju zahtjeva Općinskoga državnog odvjetništva u Varaždinu, dovršila je kriminalističku istragu nad 52-godišnjakom i 37-godišnjakinjom zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zloporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju. Osnovano se sumnja da su 52-godišnjak od 2006. do polovice 2009. godine, a 37-godišnjakinja od polovice 2009. do polovice 2010. godine, kao odgovorne osobe jednoga trgovačkog društva iz Varaždina, propustili na više različitih načina u korist državnog proračuna i drugih fondova uplatiti 14.757.500 kuna, što je evidentirano i nadzorom varaždinske Porezne uprave. Za taj su iznos oštetili državni proračun i spomenute fondove u korist trgovačkog društva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prognozira rast državnih prihoda Sabor u četvrtak glasa o proračunu za 2024. godinu Slika nije dostupna Gospodarski kriminal Zloporabili položaj i ovlast, oštetili tvrtku za 940.000 kuna

Osumnjičen Milan Horvat?

Policija ne navodi imena ni ime tvrtke, a mediji nagađaju da je osumnjičeni 52-godišnjak Milan Horvat, koji je jedan od osumnjičenih u aferi Spice, te da je riječ o tvrtki Validus.

Protiv 52-godišnjaka i 37-godišnjakinje podnijet će se kaznena prijava zbog zloporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju, a protiv trgovačkog društva kaznena prijava za isto kazneno djelo u vezi s člankom 3. Zakona o odgovornosti pravnih osoba, priopćila je varaždinska Policijska uprava. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene