Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bizarne krađe

Osijek: Učestale krađe čamaca, motora i ostalog ribičkog pribora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječka policija danas je izvijestila da su ovoga vikenda nepoznati počinitelji na desnoj obali Drave u Osijeku ukrali plastični čamac s vanbrodskim motorom i četiri štapa za pecanje, oštetivši tako vlasnika iz Osijeka za 40.000 kuna, dok su s čamca koji je bio privezan pored, ukrali vanbrodski motor vrijedan 10.000 kuna.

Osječki ribiči koji drže svoje čamce privezene uz obalu Drave podno svojih prostorija ogorčeni su čestima krađama čamaca, opreme ili benzina iz čamaca, te će, kako ističu, organizirati čuvanje svoje imovine. Krajem prošle godine otuđeno je još nekoliko čamaca i motora, a takve se krađe učestalo ponavljaju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Podsjetnik Važna promjena za vozače stupa na snagu za nekoliko dana: Za koga se stvari mijenjaju, a za koga ostaju iste? Ilustracija Spor Berlina i Bruxellesa Napokon sporazum: Njemačka i EK dogovorile se oko motora s unutarnjim izgaranjem

Tajnik Zajednice ribolovnih udruga Osječko-baranjske županije Valter Rudman ističe kako krađe ribiče posebno ljute, jer je velik dio njih uložio znatna sredstava u kupnju i opremanje, dodavši kako su među oštećenima unazad proteklih godina i umirovljenici koji će teško doći do nove opreme, a koji su veliki zaljubljenici u športski ribolov.

Učestale su i krađe ribolovne opreme gospodarskim ribarima na raznim mjestima uz Dravu i Dunav.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene