Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubojstvo na mah

Osijek: Sedam godina zatvora za ubojstvo muža

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječki Županijski sud proglasio je 64-godišnju Rezu Dolančić krivom za ubojstvo muža Milana Dolančića te ju je nepravomoćno osudio na sedam godina zatvora.

Optužnica ju je teretila da je 16. prosinca prošle godine u obiteljskoj kući u Svetom Đurđu teško pokretnog muža, koji ju je godinama psihički i fizički zlostavljao, a toga ju je dana najprije napao verbalno, a zatim i fizički, njegovom štakom više puta udarila po glavi i tijelu. Kad je pao na pod, s namjerom da ga ubije, čekićem i dvjema sjekirama 40 ga je puta udarila po glavi i tijelu i teško ga ozlijedila. Istog je dana umro u osječkome Kliničkom bolničkom centru (KBC).

Pročitajte i ovo Ilustracija Intervenirala policija Rastrojeni maloljetnik lupao sjekirom po domu i prijetio smrću odgojitelju Ilustracija Okršaj na dvorištu Nećak nožem napao strica, a onda je njegov sin uzeo sjekiru: 20-godišnjak se bori za život

Iako ju je optužnica osječkoga Županijskoga državnog odvjetništva (ŽDO) teretila za ubojstvo na iznimno okrutan način, sudsko vijeće zaključilo je da se 'nisu ostvarili svi elementi toga kaznenog djela' pa ju je proglasio krivom za ubojstvo na mah. Sud je ocijenio da je optužena Reza Dolančić, zbog višegodišnjega psihičkog i fizičkog zlostavljanja, u kojem joj je muž tri puta slomio ruku, bila dovedena u stanje jake razdražljivosti, bijesa i snažnih afektivnih reakcija.

U vrijeme kad je počinila ubojstvo bila je pod utjecajem alkohola te zato 'u znatnoj mjeri nije mogla kontrolirati svoje postupke i shvatiti njihov značaj'. Okrivljenoj je vrijeme provedeno u pritvoru, od 16. prosinca prošle godine, uračunato u kaznu, a produljen joj je i pritvor koji može trajati do pravomoćnosti presude. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene