Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zlouporaba položaja

Osijek: Optužnica za aferu Kiosci postala pravomoćna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odlukom izvanraspravnog kaznenog vijeća osječkoga Županijskog suda postala je pravomoćnom optužnica u tzv. slučaju Kiosci.

Više osoba i četiri trgovačka društva optužena su za kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti, krvotvorenja službene isprave, prikrivanja protuzakonito stečena novca te poticanja i pomaganja u tim kaznenim djelima, izvijestio je sud. U priopćenju za javnost navodi se kako je izvanraspravno kazneno vijeće odbilo kao neosnovane prigovore protiv optužnice, koje su uputili okrivljenici i njihovi branitelji, čime je optužnica potvrđena i postala pravomoćnom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BOŽIĆNA LUTRIJA U iščekivanju El Gorda: Koronavirus nije spriječio Španjolce da čekaju u velikim redovima Pljačka, ilustracija (Sanjin Strukić/PIXSELL) Ukrao novac i cigarete Nećeš, razbojniče: Naoružani lopov izudarao djelatnika kioska i pobjegao. Uhvatili ga policajac i zaštitar

>> Osijek: Sporni kiosci ostaju zbog skorih lokalnih izbora?

Riječ je o slučaju davanja u podzakup gradskog zemljišta koje je osječko Gradsko prometno poduzeće (GPP) dobilo u najam od grada Osijeka, a za ta su kaznena djela optuženi bivši direktor osječkoga GPP-a Darko Marković (49), direktor osječke tvrtke Media-Metro Ivica Džalto (43) i osječki poduzetnik Vladimir Čajo (47).

Ostali optuženici, među ostalim, terete se za sklapanje fiktivnih ugovora o posredovanju u zaključenju podzakupa javnih površina te za vođenje dvostrukoga knjigovodstva radi prikrivanja nezakonita podrijetla novca. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene