Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počelo suđenje

Osijek: Ne smatra se krivim za pokušaj ubojstva studenata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na osječkom Županijskom sudu danas je počelo suđenje 46-godišnjem Petru Muru, optuženu da je u siječnju ove godine u Osijeku pokušao ubiti dvojicu studenata.

Županijsko državno odvjetništvo optužilo ga je da je 20. siječnja u osječkom parku Kralja Petra Krešimira IV. bez ikakva povoda prišao s leđa 19-godišnjem Davoru Čičeku i 23-godišnjem Mariju Poljaku te ih, za sada neotkrivenim nožem, ubo u leđa, nanijevši im teške i za život opasne ozljede.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Strava u Beogradu Pred očima devetogodišnjaka pištoljem ubio psa Slika nije dostupna Banda bez riječi otvorila vatru U tvornici cipela ubijeno 17 ljudi

Na današnjoj glavnoj raspravi Mur je izjavio da se ne smatra krivim za ta kaznena djela. Oštećenik Davor Čiček kazao je kako je s kolegom Poljakom išao prema osječkom Studentskom centru, kad je osjetio ubod u leđa i pao na tlo. Dodao je kako nije vidio počinitelja.

Sudski vještak psihijatar Ivan Požgain u svom je nalazu utvrdio kako optuženik i prije Domovinskog rata i nakon njega ima teškoća s alkoholizmom, a nakon rata i s posttraumatskim stresnim poremećajem. Ocijenio je kako je optuženik, u vrijeme kad je počinio kazneno djelo, bio u alkoholiziranu stanju, s poremećajem svijesti, te da je mogao shvatiti značenje svojih djela i upravljati svojim postupcima, ali da su te sposobnosti bile znatno smanjene. Suđenje se nastavlja 1. lipnja saslušanjem novih svjedoka. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene