Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez potvrde

Optužnica protiv Čehoka vraćena USKOK-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Optužnica protiv bivšega varaždinskoga gradonačelnika Ivana Čehoka nije potvrđena, već je u cijelosti vraćena USKOK-u na doradu, odlučilo je danas Optužno vijeće zagrebačkoga Županijskog suda.

"Vijeće nije potvrdilo optužnicu već ju je vratilo na doradu USKOK-u, od kojeg se traži da bolje razjasni neka pitanja, prije svega, zašto smatraju da se u slučaju Čehoka i ostalih optuženih radi o udruživanju zbog počinjenja kaznenoga djela", kazala je HINA-i Čehokova braniteljica Jasna Novak.

Pročitajte i ovo Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana Matije Posavca Matija Posavec Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana: Priznao krivnju i podnio ostavku Vjeko Luetić, doktor za mito, optužen zbog primanja mita Inspektor s prstima u pekmezu Optužen doktor za mito: Pokloni mi rezane kamene ploče i sve će biti OK

>> Odluka o optužnici protiv Čehoka u svibnju

Izrazila je zadovoljstvo odlukom Optužnoga vijeća sutkinje Jasne Smiljanić koja je nakon nekoliko ročišta zatvorenih za javnost donijela odluku o vraćanju optužnice USKOK-u. "Zadovoljni smo jer je najveći dio prigovora obrane prihvaćen, jer je optužnica u cijelosti vraćena USKOK-u", kazala je Novak.

Dodala je da se USKOK, među ostalim, mora odrediti i koje građevinsko vještačenje smatra relevantnim s obzirom da je jedan od vještaka, koje je angažirao USKOK, potvrdio teze obrane, a ne optužbe. Čehoka se tereti da je pogodovao suoptuženom varaždinskom poduzetniku Davoru Patafti i oštetio Grad Varaždin za najmanje 49,5 milijuna kuna.

Uz njih dvojicu, optuženi su Narcisa Huljev, Tomislav Kezelja, Hrvoje Vojvoda i tri Pataftine tvrtke T7 Grupe, T7 Visa i Winair. USKOK ih je lani krajem prosinca optužio za udruživanje radi počinjenja kaznenih djela, zlouporabe položaja i ovlasti te za pomaganje i poticanje na te zlouporabe.

Čehok je optužen da je od kraja 2007. do sredine 2011. pogodovao Patafti i njegovim tvrtkama u poslovima s gradom i gradskim poduzećima, pri čemu je Varaždin navodno oštećen za najmanje 49,5 milijuna kuna. Patafti je u tom razdoblju, tvrdi USKOK, isplaćeno najmanje 35,8 milijuna kuna.

Zbog ove afere Čehok je u srpnju prošle godine iz Istražnog zatvora u Remetincu, u kojem je proveo više od mjesec i pol dana, podnio ostavku na gradonačelničku dužnost. Na slobodu je izašao uz jamčevinu vrijednu 2,6 milijuna kuna. Patafta je pak sudu dao najveću jamčevinu u povijesti hrvatskoga pravosuđa u iznosu od 12 milijuna kuna. Dva milijuna kuna dao je u gotovini, a deset u mjenicama. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene