Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Optužni prijedlog protiv napadača na pravobraniteljicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je optužni prijedlog protiv Vanje N., napadača na pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova Gordanu Lukač-Koritnik, zbog kaznenog djela protiv javnog reda nasilničkim ponašanjem počinjenog iz mržnje, izvijestilo je odvjetništvo na internetskim stranicama.

Tereti ga se da je 2. lipnja oko 16 sati na terasi ugostiteljskog objekta u Preobraženskoj ulici u Zagrebu pokazivao rukom prema ulazu u Srpsku pravoslavnu crkvu i glasno izvikivao pogrdne izraze.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbog SMS-a Kerumu Odbijena kaznena prijava protiv Ranka Ostojića Slika nije dostupna Osude napada na Miljuša i Lukač Koritnik stižu sa svih strana

U tom trenutku prolazila je pravobraniteljica koja je čula te riječi pa ga je upozorila da to ne smije činiti inače će pozvati policiju.

Tereti ga se da je zbog snažne odbojnosti prema pripadnicima srpske nacionalnosti najprije pravobraniteljici uputio uvrjedljivu poruku i psovku, zatim joj iz ruke iščupao i bacio mobitel, uhvatio ju za lijevu stranu lica i kosu, uho i obraz te snažno stisnuo i lijevom šakom udario po desnom obrazu.

Okrivljenik se nakon toga odmaknuo nekoliko koraka te se zatrčao prema njoj, udario je nogom u prsa, srušio na tlo i još dva puta udario nogom u desni bok i bedro, istodobno je vrijeđajući. Nasilnik je zatim pobjegao, a pravobraniteljica je, osim pretrpljena straha i poniženja, zadobila ozljede po tijelu.

Protiv okrivljenika je predloženo produljenje pritvora zbog bojazni da će na slobodi ponoviti istovrsno ili novo slično kazneno djelo s elementima nasilja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene