Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neoprezno rukovanje

Oprez s petardama: 11 ozlijeđenih diljem Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još uvijek se zbrajaju ozlijeđeni uslijed rukovanja pirotehničkim sredstvima.

Jedna osoba je teže, a tri su lakše ozlijeđene, među kojima je dvoje djece, bilanca je pretjeranoga korištenja pirotehnike tijekom silvestarskoga popodneva i noći u Splitu i okolici, doznaje se danas u PU splitsko-dalmatinskoj.

Pročitajte i ovo Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih

Sat i pol prije Nove godine, oko 22,30 sati, na splitskoj Rivi od eksplozije petarde je teško ozlijeđen muškarac (33). On je ozlijeđen tijekom novogodišnjeg koncerta kada je netko nepoznat bacio petardu blizu njega. Krhotina petarde je ozlijedila oko muškarcu, pa je prevezen kolima Hitne pomoći u Klinički bolnički centar (KBC) Split, gdje mu je utvrđena teška tjelesna ozljeda, zbog čega je zadržan na liječenju. Policija istražuje tko je bacio petardu.

>> Oprez s pirotenikom, najčešće su žrtve djeca!

Nešto iza ponoći u jednom splitskom disco klubu nepoznata je osoba bacila petardu, čije su krhotine ozlijedile mladića (21) kojem je u KBC Split utvrđena lakša ozljeda. Nekoliko sati prije dočeka Nove godine u Kaštelima, te iza ponoći u Solinu, uslijed aktiviranja petardi, ozlijeđena su djeca. Jedno je dijete srećom zadobilo lakše tjelesne ozljede, dok je drugo dijete zadržano u bolnici i još se uvijek utvrđuje težina ozljeda. I u ovom slučaju policija radi sve kako bi utvrdila kako je došlo do ozljeđivanja

Dvoje ozljeđenih i kod Bjelovara

U dvorištu obiteljske kuće u jednom selu pored Bjelovara u subotu oko 12,45 sati, 15-godišnji i 17-godišnji mladić pucali su sa petardama tzv. II. razreda, a u jednom trenutku 15-godišnjak je ispod prazne limenke od boje (0,75 l) stavio jednu petardu, koja je uslijed eksplozije odbacila limenku i udarila u lice, teško ga ozlijedivši, objavljeno je na stranicama Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske (MUP).

MUP navodi kako su i na oranici između Novoseljanske i Ulice Milke Trnine u Bjelovaru, slijedećeg dana 16-godišnjak i 24-godišnjak pucali karabitom, stavljajući ga u prerađenu posudu hidrofora. Smjesa u posudi je izazvala detonaciju, a posuda je odskočila od tla i pogodila 16-godišnjaka u glavu te ga ozlijedila.

Dijete i 20-godišnjakinja ozljeđeni u Rijeci

Petardama su u novogodišnjoj noći u Rijeci i Crikvenici lakše ozlijeđeni 20-godišnjakinja i dijete, izvijestili su danas iz Primorsko-goranske policijske uprave.

Djevojka je ozlijeđena nakon ponoći, kada je nepoznata osoba na dočeku Nove godine na riječkom Korzu aktivirala i odbacila nepoznato pirotehničko sredstvo.

Zbog lakših tjelesnih ozljeda prevezena je u bolnicu na Sušaku, gdje joj je pružena liječnička pomoć.

U Crikvenici je tijekom dočeka ozlijeđeno dijete, uslijed nestručnog rukovanja petardama, izvijestili su iz policije ne navodeći detalje događaja.

Dijete je s lakšm tjelesnim ozljedama prevezeno i zbrinuto u Dječjoj bolnici Kantrida u Rijeci.

Troje ozlijeđenih na zagrebačkom području

Na zagrebačkom području tijekom jučerašnjega dana i novogodišnje noći jedan maloljetnik je teško ozlijeđen, a dvije osobe lakše, zbog neoprezne uporabe pirotehničkih sredstava, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka (PUZ).

Na području Črnomerca maloljetnik je jučer oko podneva, zbog neoprezne uporabe pirotehničkih sredstava, teško ozlijedio ruku, a liječnička pomoć pružena mu je u Kliničkoj bolnici Sveti Duh.

Lakša ozljeda 51-godišnjeg muškarca dogodila se sinoć na području Zaprešića, nešto prije ponoći, kada je pirotehničkim sredstvima ozlijedio ruku. Liječnička pomoć pružena mu je u Kliničkoj bolnici Sveti Duh.

Sinoć, oko ponoći, u Velikoj Kosnici kod Velike Gorice lakše je ozlijeđeno dijete od ispaljenoga pirotehničkog sredstva, najvjerojatnije 'rakete', a liječnička pomoć pružena mu je u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, izvješćuje PUZ.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene