Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija na stijeni

Velika akcija HGSS-a kod Omiša: Poginuo alpinist, žena spašena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spašavanje žene i spuštanje tijela stradalog alpinista otežavali su mrak i kiša. Što se dogodilo na visini od 270 metara tek se treba saznati.

Neslužbeno doznajemo, strane alpiniste, muškarca i ženu, HGSS-ovci su spašavali iz stijene visoke 250 metara. Nažalost, muškarac je smrtno stradao, dok je žena u stanju šoka.

Pročitajte i ovo Napadač iz Kaštel Štafilića - 1 Pokušaj ubojstva HGSS-ovac se probudio iz kome: Pogledajte što je policija pronašla u kući napadača Branimir Jukić užas u Kaštel Štafiliću HGSS-ovci održali presicu o stravičnom napadu: "Sad je najbitnije da Kruni bude dobro"

HGSS je objavio i priopćenje na svojim službenim stranicama koje u cijelosti prenosimo: 'Večeras oko 19 sati HGSS Stanica Split zaprimila je poziv u pomoć dvoje alpinista koji su ranije toga dana krenuli penjati u stijeni Ilinac, smjer Rambo, težine 6a. Odmah po dojavi na teren se uputilo 20 gorskih spašavatelja koji su unatoč mraku i kiši uspjeli doći i zbrinuti ozlijeđenu alpinisticu iz Finske koja se nalazila na polovici 250m visoke stijene. Ubrzo potom, 50 m ispod nje pronađen je njezin supenjač iz Novog Zelanda koji je na žalost uslijed pada izgubio život.

Očekuje se da će akcija u kojoj je potrebno sa stijene spustiti unesrećenu i tijelo njenog kolege potrajati do dugo u noć, a potom će policija napraviti očevid', stoji u priopćenju HGSS-a.

Neslužbeno doznajemo da nitko od dvoje alpinista nije imao kacigu. Više o okolnostima nesreće znati će se nakon očevida.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene