Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neobrojiv

Odvjetnik Zadro osuđen za ubojstvo, ide na psihijatriju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnik Darko Zadro nepravomoćno je danas na zagrebačkom Županijskom sudu proglašen krivim za ubojstvo 32-godišnjeg Zagrepčanina što ga je u neubrojivom stanju zbog kokainske psihoze počinio sredinom rujna prošle godine u sportskoj kladionici na Trešnjevci.

Sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Vladimira Pavlekovića odlučilo je Zadru prisilno smjestiti na liječenje u psihijatrijsku ustanovu, nakon što je vještak utvrdio da je riječ o teškom psihičkom bolesniku opasnom za okolinu.

Optuženi je u sudnicu s lisicama na rukama doveden iz zatvora u Remetincu u kojem će čekati pravomoćnu presudu za ubojstvo Jakše Denicha kojeg je ubio hicima iz revolvera 14. rujna prošle godine u kladionici u Trakošćanskoj ulici koja se nalazila u prizemlju zgrade u kojoj ima stan. Nakon zločina izašao je iz kladionice i u kafiću na suprotnoj strani ceste odložio revolver. Naknadno je utvrđeno da je odvjetnik zločin počinio u neubrojivom stanju uslijed kokainske psihoze zbog čega nije bio sposoban shvatiti značenje svojih postupaka niti vladati svojom voljom.

Odvjetnik je optužen i da je ugrozio život službenice u kladionici i dostavljača robe kojega je okrznuo hitac po desnom laktu, a tereti ga se i za zlouporabu droga jer je u rujnu nabavio neutvrđenu količinu kokaina. Dan nakon ubojstva policija je u njegovu stanu u Zagrebu, u istoj zgradi u kojoj je i kladionica, pronašla 3,27 grama kokaina.

Odvjetnik Zadro otprije je poznat u javnosti po mnogim izgredima. Prije dvije godine prijetio je da će se baciti s krova, a slao je i prijeteće poruke svojoj ženi, majci i ocu. U Poreču je na njega ispred istoimenog hotela 2008. pucao njegov klijent Hrvoje Vincetić nakon kratke prepirke i naguravanja. Odvjetnik je tada ranjen u trbuh, a bio je pod utjecajem kokaina i alkohola. Napadač je na suđenju oslobođen optužbe jer je pucao u samoobrani.

Zadro je zastupao i Mirjanu Pukanić u brakorazvodnoj parnici, a njezin muž, ubijeni novinar Ivo Pukanić, tada je tvrdio da je Zadro njezin glavni dobavljač kokaina. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija Otac sve gledao Snimka na kojoj brat ubija sestru šokirala je zemlju: S ocem ju je godinama silovao, građani su bijesni Ubojstvo u Šibeniku Tri osumnjičenika uhićena Šibenik zavijen u crno zbog brutalnog ubojstva: Policija složila mozaik tučnjave u kafiću

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene