Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO SDP sazvao izvanrednu presicu, komentirat će odluku Ustavnoga suda

Pušten na slobodu

Odvjetnica osumnjičenog: Tomislav plače i jako mu je teško

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je pušten na slobodu Tomislav Turibak i dalje je osumnjičen za ubojstvo dvije godine starijeg brata u Španskom. O detaljima istrage, koja još uvijek traje, nitko ne želi govoriti.

Osumnjičeni Tomislav Turibak sinoć je pušten iz pritvora. 'Nakon što je protiv mladića podnesena kaznena prijava policija je predmet prebacila na Županijsko državno odvjetništvo. On je sinoć pušten na slobodu, ali to ne znači da je oslobođen svake sumnje', rekla je glasnogovornica Ravnateljstva policije Jelena Bikić novinarki Dnevnika Nove TV.

Pročitajte i ovo Ilustracija Traje istraga Žena pronađena mrtva u talijanskoj crkvi: Bila je odjevena poput vampira, a policija sumnja na nešto bizarno Slika nije dostupna Odbačena kaznena prijava Tomislav Turibak oslobođen sumnje da je ubio brata Hrvoja

Bikić nije željela komentirati detalje o slučaju, već je samo ponovila da ŽDO postupa po podnesenoj kaznenoj prijavi.

Tomislavova braniteljica također nije htjela govoriti o detaljima kako ne bi ugrozila istragu koja još uvijek traje. 'Istraga je tajna, pa je ne mogu komentirati. Tomislav plače i jako mu je teško', izjavila je Lea Čavić za Dnevnik Nove TV .

Posljednji ispraćaj Hrvoja Turibaka bio je danas u 15 sati na groblju na Miroševcu. Obitelj i prijatelji ubijenog su oko 13:20 krenuli prema groblju. Svi su bili obučeni u crno osim Tomislava koji se obukao u bijelo.

Podsjetimo, PU zagrebačka je protiv Tomislava podnijela kaznenu prijavu zbog ubojstva u zagrebačkom naselju Špansko. Bio je prijavljen za teško ubojstvo iako nije priznao zločin, a protiv njega nije bilo čvrstih materijalnih dokaza. Policija naime, još nije pronašla nož kojim je ubijen njegov brat, a nije poznat ni motiv.

Tomislav je jučer oko 17:30 sati doveden na ispitivanje u sjedište zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva, koje je nakon svih prikupljenih podataka odustalo od daljnjeg kaznenog progona te je pušten na slobodu. Obitelj Turibak od početka nije vjerovala u mogućnost da je Tomislav ubio brata s kojim je, kako su svjedočili prijatelji, susjedi i rodbina, bio u dobrim odnosima.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene