Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogodovanje Davoru Patafti

Odluka o optužnici protiv Čehoka u svibnju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Optužno vijeće zagrebačkoga Županijskog suda nastavit će početkom svibnja razmatrati optužnicu protiv bivšega varaždinskoga gradonačelnika Ivana Čehoka kojega USKOK tereti da je pogodovao suoptuženom poduzetniku Davoru Patafti oštetio grad za najmanje 49,5 milijuna kuna.

Vijeće je počelo zasjedati jučer, a današnja rasprava je skraćena zbog drugih obveza stranaka u postupku. Predsjednica vijeća sutkinja Jasna Smiljanić nastavak sjednice zatvorene za javnost zakazala je za 2., 3. i 7. svibnja.

Očekuje se da će nakon toga vijeće odlučiti o utemeljenosti optužnice protiv Čehoka, Patafte, Tomislava Kezelja, Narcise Huljev i Hrvoja Vojvode te tri Pataftine tvrtke T7 Grupe, T7 Visa i Winaira. Vijeće optužnicu može potvrditi u cijelosti ili samo dio, odbaciti je ili vratiti USKOK-u na doradu.

Čehoka i ostale USKOK je lani krajem prosinca optužio za udruživanja radi počinjenja kaznenih djela, zloporabe položaja i ovlasti te za pomaganje i poticanje na zloporabe.

Bivši varaždinski gradonačelnik je optužen da je od kraja 2007. do lipnja 2011. pogodovao Patafti i njegovim tvrtkama u poslovima s gradom i gradskim poduzećima, pri čemu je Varaždin navodno oštećen za najmanje 49,5 milijuna kuna. Patafti je u tom razdoblju, tvrdi USKOK, isplaćeno najmanje 35,8 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Dokumenti Oglasila se i odvjetnica Na prijevaru preuzeli vrijedne dionice: Potvrđena optužnica protiv ministrovog sina i njegovog punca Vlasta Pavić i Milan Bandić šteta 100.000 eura Bivša gradonačelnica Zagreba optužena da je izvukla novac iz tvrtke Putinova masera

>> Odgođeno ročište: Čehok i Patafta nisu se pojavili na sudu

Zbog ove afere Čehok je u srpnju prošle godine iz istražnog zatvora u Remetincu, u kojem je proveo više od mjesec i pol dana, podnio ostavku na gradonačelničku dužnost. Na slobodu je izašao uz jamčevinu vrijednu 2,6 milijuna kuna.

Patafta je, pak, sudu dao najveću jamčevinu u povijesti hrvatskog pravosuđa u iznosu od 12 milijuna kuna. Dva milijuna kuna dao je u gotovini, a deset milijuna u mjenicama. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene