Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skrivao se 16 mjeseci

Odluka o izručenju Gudurića sutra ide na potpis

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo pravosuđa BiH dobilo je svu dokumentaciju vezanu uz slučaj Bojana Gudurića i odluka o njegovu izručenju može se očekivati u srijedu, izjavio je za Hinu pomoćnik ministra pravosuđa BiH Nikola Sladoje.

Kako stoji u obrazloženju odluke koje je dostavljeno Hini u Sarajevu, ministar Čolak odluku je donio nakon što su Tužiteljstvo BiH i Sud BiH utvrdili da su ispunjene sve zakonske pretpostavke za Gudurićevo izručenje Hrvatskoj. Gudurićevo izručenje zbog počinjenih pljački tražila je i Srbija, čiji je državljanin, no odluka da ga se ipak izruči Hrvatskoj temeljena je na procjeni težine kaznenih djela zbog kojih su dvije države i raspisale međunarodne tjeralice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon jednomjesečne stanke Slučaj Pukanić: Ipak novo telekomunikacijsko vještačenje Slika nije dostupna Matanićev iskaz zakonit Gudurić pokušao zabraniti odvjetniku da govori

>> Još nema odluke o izručenju Bojana Gudurića

'Cijeneći da je za kazneno djelo zbog kojega Gudurića potražuje Republika Hrvatska propisana teža kazna od kazne izrečene u Republici Srbiji, da je Republika Hrvatska ranije podnijela ekstradicijsku molbu i da izručenjem Bojana Gudurića postoji mogućnost njegova daljnjeg izručenja u Republiku Srbiju, ministar pravde BiH donio je ovakvo rješenje", stoji u obrazloženju odluke o Gudurićevu izručenju.

Kako je objašnjeno iz Ministarstva pravde BiH, samu ekstradiciju provest će pripadnici Granične policije BiH nakon što se o tome postigne dogovor između ureda Interpola u Sarajevu i Zagrebu Gudurićev odvjetnik Slavko Aščerić izjavio je kako je odluku o izručenju Gudurića Hrvatskoj i očekivao te da je njegov branjenik takvo što izrijekom i tražio kako bi se obranio od optužbi za sudjelovanje u ubojstvu novinara i suvlasnika 'Nacionala Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića.

'On tvrdi da je nevin i da će to i dokazati na suđenju u Hrvatskoj', kazao je Aščerić najavljujući kako bi se mogao pridružiti odvjetničkom timu koji će Gudurića zastupati u Hrvatskoj. O samom terminu izručenja Aščerić nije mogao kazati ništa konkretnije naznačivši samo kako očekuje da se to dogodi vrlo brzo te će vjerojatno biti obavljeno redovitom zrakoplovnom linijom. Bojan Gudurić se nakon ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića skrivao gotovo šesnaest mjeseci da bi se početkom veljače predao policiji u Banjoj Luci. Nakon toga je izručen Sudu BiH koji mu je odredio ekstradicijski pritvor. (Hina)


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene