Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog nepojavljivanja suoptuženika

Odgođeno pripremno ročište u procesu protiv Drage Tadića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripremno ročište u slučaju mita i gospodarskog kriminala protiv poduzetnika Drage Tadića i suoptuženika odgođeno je jer se jedan od optuženih nije pojavio na sudu.

Na osječkome Županijskom sudu danas je odgođeno pripremno ročište u kaznenom predmetu protiv bivšeg predsjednika uprave Osijek-koteksa Drage Tadića, bivšeg direktora marketinga i trgovine te tvrtke Damira Ivića i osječkog poduzetnika Ramiza Pandžića, koje USKOK-ova optužnica tereti za kaznena djela primanja mita u gospodarskom poslovanju i zloporabe položaja i ovlasti, izvijestio je danas sud.

Pročitajte i ovo Smještaj za rehabilitirane ovisnike u Osijeku - 3 Nova šansa Kućni red, rad s psihologom, mogućnost zaposlenja: "Ovdje se život odvija po određenim pravilima" Uskok proširio istragu nad sucima iz Osijeka - 2 Dodatni izvidi Ministarstvo o Mamićevim optužbama na račun inspektorice: "Ona ni nije u inspekcijskom nadzoru u Osijeku, tu je u Zagrebu"

U priopćenju za javnost navodi se kako na ročištu nije bio okrivljeni Pandžić, za kojega je 28. veljače branitelj dostavio ambulantni list osječkoga Kliničkoga bolničkog centra (KBC) radi prijedloga za njegovu odgodu.

>> Drago Tadić proglašen krivim i osuđen na 2 godine zatvora

Predsjednik sudskoga vijeća naredio je sudsko-medicinsko vještačenje nakon kojega je vještak, na temelju pregledane medicinske dokumentacije, rekao da je okrivljenik Pandžić sposoban za raspravu te da može bez teškoća biti na dogovorenom ročištu i pratiti tijek rasprave.

U priopćenju se dodaje kako je predsjednik vijeća policiji izdao nalog radi privođenja Ramiza Pandžića na današnje pripremno ročište, ali su iz osječke Prve policijske postaje izvijestili kako okrivljenoga jutros nisu zatekli na adresi prebivališta.

Zbog tih razloga, odgođeno je pripremno ročište i izdan je novi nalog radi prisilnog dovođenja okrivljenika Pandžića na novo ročište, najavljeno za 27. ožujka, dodaje se u priopćenju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene