Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve optužnice ugrožene?

Odbačena optužnica protiv direktora HAC-a jer nije podnesena na vrijeme!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Optužnicu je optužno vijeće odbacilo zbog prekoračenja zakonskih rokova.

Optužnica Županijskog državnog odvjetništva (ŽDO) protiv četvorice bivših direktora u Hrvatskim autocestama (HAC) i Autocesti Rijeka-Zagreb (ARZ), u sudskom slučaju 'Fimi-medija HAC', odbačena je danas na zagrebačkom Županijskom sudu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne osjeća se krivom Bivša šefica računovodstva HDZ-a na suđenju za Fimi mediju: "Moje ranije izjave u USKOK-u bile su izrečene pod pritiskom na mene i moju obitelj" Slika nije dostupna Nastavljeno suđenje Prskalo: Ne sjećam se da je Sanader spominjao Fimi mediju

Optužnicu je, zbog prekoračenja zakonskih rokova, odbacilo optužno vijeće.. Državnom odvjetništvu ostaje mogućnost žalbe Vrhovnom sudu Hrvatske, no ukoliko Vrhovni sud potvrdi odluku Županijskog suda, to bi moglo dovesti do kolapsa svih slučajeva proizašlih iz glavnog predmeta Fimi-media.

>> U HDZ-u bez dogovora oko odvjetnika, ali i oko strategije

>> Jarnjak: Sanader je bio svemoguć, mogao je raditi mimo mene

ŽDO je teretilo Marija Crnjaka, Juricu Prskala, Josipa Sapunara i Zlatka Korpara, direktore u HAC-u i ARZ-u, da su mimo redovne procedure isplatili oko devet milijuna kuna tvrtki Fimi-media. Taj novac je, prema toj optužnici, bio namijenjen crnoj blagajni HDZ-a.

Argument odvjetnika obrane bio je kako je USKOK propustio produžiti rokove i protiv ostalih okrivljenika u navedenom sudskom slučaju. USKOK je rokove produljio samo za Ivu Sanadera i Mladena Barišića i druge, koji su vezani za osnovni slučaj Fimi-media.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene