Obavijesti Video Pretražite Navigacija
93 kaznena djela

Obilazio bolnice škole i vrtiće te krao novac, kartice odjeću...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za 93 kaznena djela sumnjiči se državljanina BiH koji je 'operairao' na području grada Zagreba.

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta u suradnji s policijskim službenicima policijskih postaja Policijske uprave zagrebačke, proveli su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjim bosanskohercegovačkim državljaninom zbog osnova sumnje da je od siječnja do prosinca ove godine počinio ukupno 93 kaznena djela, od čega 47 kaznenih djela krađa, dvije teške krađe te 44 kaznena djela računalne prijevare.

Pročitajte i ovo Policija traži ove ljude Od srpnja Jeste li ih vidjeli? Policija treba pomoć građana kako bi pronašla ove osobe Prepoznajete li osobu s fotografije? Pogledajte Prepoznajete li osobu s fotografije? Policija traži ovog muškarca od prosinca prošle godine

Navedena kaznena djela osumnjičeni je počinio na način da je obilazio zdravstvene ustanove (KBC Rebro, KB Merkur, Sveučilišna klinika Vuk Vrhovac, KB Sestre milosrdnice, KB Sveti Duh, KBC Zagreb, Klinika za ženske bolesti i porode, KBC Šalata, Dom zdravlja Siget), ali i osnovne škole, srednje škole, veleučilišta, dječje vrtiće, knjižnice, ugostiteljske i druge objekte na području Črnomerca, Maksimira, Medveščaka, Novog Zagreba te Velike Gorice, gdje je koristio odsutnost oštećenih te iz ormarića, stolova, odjevnih predmeta i drugog, otuđivao novčanike s novcem i bankovnim karticama. Ukoliko bi naišao na PIN-ove, na bankomatima na području Zagreba podizao je novac s bankovnih računa oštećenih osoba. Ukradene predmete osumnjičeni je nakon što bi ih koristio bacao u kontejnere, a otuđeni novac je trošio na plaćanje smještaja i osobne potrebe.

BiH: Iz trezora Središnje banke ukradeno više od 300 tisuća eura

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 55.800 kuna. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku doveden pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta u suradnji s policijskim službenicima policijskih postaja Policijske uprave zagrebačke, kao i drugih policijskih uprava nastavljaju daljnje kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim u cilju utvrđivanja drugih kaznenih djela za koje se sumnja da ih je počinio. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene