Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

U pritvoru zbog afere 'Ipsilon'

O ubojstvu Pukanića svjedočio suprug udovice Vjeke Sliška

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poduzetnik pritvoren zbog korupcijske afere 'Ipsilon' Dražen Golemović danas je na zagrebačkom Županijskom sudu svjedočio u istrazi ubojstva novinara i suvlasnika tjednika Nacional Ive Pukanića.

Golemović je službenim automobilom iz riječkog zatvora prevezen na sud na Zrinjevcu, gdje je svjedočio pred istražnom sutkinjom Ernom Dražančić koja vodi istragu Pukanićeva ubojstva. Kako je riječ o tajnoj istrazi nikakvi službeni podaci nisu se mogli doznati, no neslužbeno se doznaje da je Golemović saslušan kao svjedok obrane. Svrha njegova iskaza navodno je ispitivanje vjerodostojnosti iskaza zaštićenog svjedoka koji je, među ostalim, ustvrdio da je naručitelj atentata srbijanski državljanin Sreten Jocić zvan Joca Amsterdam.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bojazan od bijega u BiH Slučaj 'Ipsilon': Golemović se vraća u pritvor Slika nije dostupna Pokrenuta istraga Golemoviću i još trojici mjesec dana pritvora

Po tvrdnjama hrvatskih medija, taj svjedok pokajnik je istražnoj sutkinji priznao da je sudjelovao u pripremama ubojstva, pratio Pukanića i vozio osumnjičene bratiće Matanić i Željka Milovanovića. Za organiziranje atentata optužio je Jocićevog kuma, pritvorenog Slobodana Đurovića, a navodno je rekao i da je u atentatu ulogu imao i Milenko Kuzmanović koji je nakon dvomjesečnog pritvora pušten na slobodu zbog nedostatka dokaza. Golemović, suprug udovice ubijenog 'kralja pokrer automata' Vjeke Sliška, je u antikorupcijskoj akciji 'Ipsilon' uhićen zajedno s dvojicom policajaca iz Poreča, carinikom i tužiteljicom te pročelnikom Porezne uprave u Pazinu. Neslužbeno se doznaje da je Golemović nakon uhićenja u tom slučaju na policiji prošao detektor laži zbog sumnje da ima saznanja o Pukanićevom ubojstvu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene